Nu till baket jag skrev om tidigare

För någon vecka sedan gjorde jag en god , men mäktig, tårta. Till denna tårta behövdes det många, många äggvitor. Då tänkte jag att det kanske är bättre att köpa lösa äggvitor än att knäcka hela ägg. Sagt och gjort så köpte jag 1 LITER äggvita. Detta resulterade såklart till många dl oanvänd vita. Så tänkte jag idag att det kanske är dags att göra lite maränger. Det är ju så gott att knapra på. Mitt bidrag till äggvitehyllan blir därför chokladmelerade maränger, mmm så gott

Förbered ugnen och sätt på den på 120 grader. Smällt 100 g fin choklad och låt den svalna en smula. Separera 3 äggvitor från gulan och lägg dem i en ren bunke. Tillsätt 1/2 dl socker och vispa till en fast marängsmet. Tillsätt ytterligare 1 dl socker och vispa den blank och än mer fast. Ringla den smälta chokladen över marängen och klicka sedan ut på en klädd form med hjälp av två skedar. Sätt in marängen i mitten av ugnen och låt stå i 1 1/2 timme.

Tips: Se till att alla verktyg är rena, om de är feta så kommer inte äggvitan binda. Rör inte ned chokladen i marängsmeten, då blir marängerna bruna istället för melerade. Låt marängerna stå rumstempererat på plåten över natten // Lycka till