Nu är middagen intagen och den värmer gott i magen. Soppa tycker jag är det behagligaste för magen, det värmer sådär skönt. När jag var i Polen för 4 år sedan hade jag ont i magen en kväll. Jag hade inte alls någon lust till mat men äta måste man ju. Vi gick till en restaurang och jag fick sagt till mig att jag borde äta soppa eftersom det är bland det lättaste för magen. Soppa blev det och oj vad magen mådde bra av det. Sedan dess har jag bytt inställning till denna rätt, innan var jag lite mer skeptisk.

Fisksoppa med smak av tomat och saffran (4 Pers)
 1 gul lök, 2 morötter, 4 potatisar, 2 msk olivolja, ca 1 1/2 dl koncentrerad fiskfond, 1 L vatten, 2 dl créme fraiche med saffran och tomatsaltpeppar, 250 g körsbärstomater, 500 g fiskfilé

Skala och hacka löken. Skala och skiva tunt  morötter och potatis. Ta fram soppgrytan ochfräs lök. morot, och potatis i olivolja ett par minuter. Tillsätt fiskfond och vatten och sjud under lock i ungefär tio minuter. Rör ned créme fraiche, koka ihop och smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna, skär fiskfilén i kuber och lägg i. Sjud försiktigt i fem-sex minuter

Tips: Hittar ni inte den smaksatta créme fraichen så kan det bytas ut mot 2 dl vanlig créme fraiche, 2 msk tomatpuré och ett kuvert saffran. Servera med hembakat bröd, smör och ost.