Igår åt vi en riktigt god och smakrik middag. Emil vart lite rastlös i slutet då han tyckte att det tog lite väl lång tid men när han fick smaka så tror jag han tyckte att det var värt lite längre väntan än vanligt;). Nu ska jag avslöja för er vad jag gjorde för rätt,  jag har hållit er på sträckbänken länge nog.
Rostbiff (1kg)
1 kg rostbiff
1,5 tsk salt
1,5 tsk vitpeppar 
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg rostbiffen i en ugnssäker form och krydda köttet runtom med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att hela röret kommer in och spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet. Sätt in rostbiffen i den nedersta delen av ugnen och stek till till önskad innertemperatur. Ta ut Köttet ur ugnen och låt den vila i ugnsfolie tills den blir helt sval. Skiva i tunna skivor och NJUT!  
55 grader= rosarött, 60 grader = ljusrosa    
Potatisterrin med getost (6 port)
1,2 kg potatis
2 dl crème fraiche
200 g chèvre eller västerbottenost
1 vitlöksklyfta
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 ägg
2 msk färsk timjan
1 msk färsk rosmarin Sätt ugnen på 200 grader och klä en brödform med bakplåtspapper. Skiva potatisen tunt. Koka crème fraichen tillsammans med ost, pressad vitlök, salt och peppar på svag värme. Blanda ned ostsmeten i potatisen. Rör om och blanda ner äggen samt örterna. 
Häll röran i formen och se till att det blir kompakt. Grädda på nedersta delen av ugnen tills potatisen blir mjuk och fått färg (ca 50 min). Låt terrinen svalna helt. Ta ur den ur formen och dela i så stora portioner du vill ha. Vänd terrinen så att den gyllenbruna sidan blir vänd uppåt. Värm i ugnen på 175 grader i Cirka 20 min.