Tänk vad roligt det är att baka. Allra mest tycker jag om bakelser och tårtor med choklad. Ibland har jag dock känt att det kan bli lite för sött och mastigt. På grund av dessa tankar/känslor uppkom detta recept

This slideshow requires JavaScript.

Chocolate and raspberry dream
Botten
150g smör
200g choklad med 70 % kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl hallon kessella
Smält smöret i en kastrull och ställ den åt sidan. Bryt ned chokladen i smöret och rör om tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt och blanda därefter ned chokladsmöret och övriga ingredienser. Vispa till en jämn smet och häll sedan i en form (24 cm). Grädda i 175 grader, ca 60 minuter men kolla gärna tidigare hur den ser ut. Ta ut kakan och låt svalna. 
Hallongrädde
125 g mascarpone
2 dl vispgrädde
0,25 dl florsocker
1 1/2-2 dl hallon 
Mixa 2 dl hallon slätt. Lägg samtliga ingredienser i en bunke, börja med en mindre mängd mixade hallon och smaka dig fram. Vispa ingredienserna till en fast smet och tillsätt ev mer hallon. Tillsätter du mer bär måste du vispa upp grädden igen.
Montering
Lägg den avsvalnade kakan på ett vacker fat. Bred över hallongrädden med en slickepott. Var noggrann så att resultatet blir så jämnt som möjligt. Lägg färska hallon på toppen av tårtan och pudra över kakao.