Choklad, choklad, choklad. Det är absolut det godaste söta och det finns i så många olika varianter. Häromdagen hade vi besök och till det var det ju tvunget att bjuda på fika. Vad passar då bättre än choklad? Jag tycker att det är jätte roligt att kolla i olika tidningar och kokböcker för att se om jag hittar något intressant. När jag sökte senast gången hittade jag detta recept i tidningen hembakat. Jag blev fantastiskt glad när jag hittade det eftersom jag smakat kakan förut hos en god vän.
Krispiga marsmallowbrownies
20–25 bitar

200 g mörk choklad
100 g smör
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

1 påse minimarshmallows, ca 280 g

Chokladkrisp
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7–8 dl Rice krispies

Brownie: Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slicke-pott. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.

Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.

Tips: Låt kakan stå i kylskåpet över dagen. Då är det mycket lättare att skära + att det blir mykcet snyggare bitar