När jag var liten tyckte jag inte alls om denna rätt men på senare dagar har jag faktiskt kommit att tycka om spenatsoppa. Jag har ätit denna soppa på många olika sätt men jag måste säga att det recept som jag går efter nu är det absolut godaste jag smakat.

DSC_0001

Spenatsoppa(4 pers)
400 gram hackad spenat
1 lök
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
5 dl vatten
Pizzakrydda
Spiskummin
Chilipeppar
Salt & vitpeppar
Ägg
Gör såhär
Koka äggen och stek spenaten och löken i en kastrull. Koka upp hälften av vattnet och blanda med buljongtärningarna. Tillsätt buljongen i spenaten och koka upp. Tillsätt sedan creme fraiche, grädde och fyll på med resten av vattnet (eller mer grädde) tills dess att soppan får önskad konsistens. Smaka av med kryddor.
Tips: Mixa soppan så den blir lenare