När jag, mamma och mormor bakade var jag bara tvungen att testa hur det är att göra biskvier. Jag kan verkligen säga att det tog lång tid och att det var mycket, mycket svårt att få det snyggt men de blev jätte goda. Nu i efterhand har jag kommit på lite verktyg som jag tänker använda nästa gång bakar dessa kakor.

DSC_0282

Biskvier (12–16 st)
275 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping
150 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Om mandelmassan är hård riv den grovt på ett rivjärn. Arbeta in äggvitan, lite i taget, tills smeten blir jämn och len. Fyll en spritspåse med mandelmassan och spritsa rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min tills de blivit gyllenbruna. Låt dem svalna lite på plåten och flytta därefter över dem till ett galler där de får kallna helt. Smält chokladen över ett vattenbad, låt den svalna. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen. Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna och låt dem stelna i kylen i ca 30 min. Bryt den resterande chokladen i mindre bitar, smält den över vattenbad och doppa biskvierna i chokladen. Låt dm stela i kylskåpet.