Idag klockan halv tio begav vi oss till sjukhuset i Piteå för att göra det andra ultraljudet. Också idag var det nervöst, man vet ju inte om barnet mår bra och utvecklas som det ska. Till vår stora glädje såg allt bra. Hjärnan såg fin ut, hjärtat hade 4 kamrar, ryggrad och nacke hade en bra form och alla andra organ satt på sin plats. Han stannade ganska länge vid hjärtat och då blev jag lite orolig men sedan sa han att utav det han kan utläsa så var allt som det skulle. Förstå hur svårt det är att se, hjärtat är tillexempel bara stor som en oliv just nu=).

Vi hade tänkt ta reda på om barnet är en pojke eller flicka men barnet ville inte vara med på kort så det gick inte att se=). Däremot gick det att se att det är en liten Nilsson som ligger i magen. Hakan är liten men markant och överläppen är kort. Det roliga var också att barnet rynkade ihop pannan när vi kollade på 3D bild och det gjorde jag mycket när jag var liten=). Jag antar att barnet kände sig lite störd när läkaren tryckte och höll på med magen=P. När vi gick därifrån så var vi båda så lättade att barnet såg frisk och välskapt ut. Att vi inte fick veta kön spelade ingen roll, det viktigaste är att barnet mår bra=).

Ultraljud vecka 18+2

Ultraljud V18+2

 

Bilderna blev inte jätte skarpa eftersom jag behövde ta kort på korten men man ser ändå lite=)