Idag har vi verkligen fått njuta av en mmm så god lunch. Det var längesedan jag lagade mat från grunden men idag hände det. Jag tycker så mycket om att stå framför spisen men på senaste tiden har jag inte haft någon ork eller inspiration. Så tråkigt,  jag vet ju hur mycket jag njuter av det. Jag ställde mig framför spisen redan vid halv elva. Detta eftersom jag skulle göra en köttgryta och då behövs det lite mer tid för att köttet ska bli mört och falla sönder i munnen. Det blev riktigt gott, det påminde oss om hur det är att vara hemma=).

Köttgryta

 Ingredienser
1 kg grytbitar
1 kg grytbitar
50 g smör
1,5 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
3 skivade vitlöksklyftor
4 dl rödvin
2 dl vatten
2 lagerblad
200 g rotselleri i bitar
150 g hackat rökt sidfläsk
250 g små champinjoner
250 g gula steklökar

Tillagning

Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt vitlök, 3 deciliter vin, vatten, lagerblad och rotselleri. Lägg på locket och låt småkoka en timme.

Stek sidfläsk, champinjoner och lök i en stekpanna tills alltsammans fått färg. Vänd ner blandningen i grytan och tillsätt eventuellt 1 deciliter vin. Koka ytterligare 30 minuter eller längre, tills köttet är riktigt mört. Servera med potatis och en klick crème fraîche.