Idag kliver jag, Emil och magen in i vecka 26. Detta innebär att det gått cirka 63% av tiden och att det bara är 15 veckor kvar till BF. Det är så mysigt att vara gravid men jag är också glad att tiden går fort. Jag har mått bra hela min graviditet. Jag har inte kräkts, varit trött eller haft andra besvär. Nu känner jag dock av den växande babyn. Jag är mycket tröttare nu och behöver gå och vila med jämna mellanrum, detta är dock ganska mysigt, jag har också börjat få ont i ryggen vilket inte är så konstigt. Jag tror inte att min rygg är den mest vältränade  och jag är samtidigt kort vilket innebär extra belastning. Jag ska dock inte klaga för jag har det väldigt lindrigt. Jag har många vänner som haft väldigt tuffa graviditeter men det har jag sluppit som tur är=).

Innan jag slutar ska jag bara skriva vad min graviditetsapp skriver om denna vecka: Bebisen väger nu 660 gram och är nu ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått kroppsfett och ser mindre “mager” ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat att 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

Vecka 25