År 2013 har försvunnit som en leverpastejsbit försvinner om den ligger på golvet när Maja susar förbi. Antagligen beror detta på att det hänt så väldigt många roliga saker som förgyllt vardagen och som lärt mig saker som jag kommer bär med mig livet ut.

Det första som hände detta år var att jag och Emil i början av Februari begav av oss ned till huvudstaden för att därifrån bege oss mot det Afrikanska landet Gambia. Denna resa var magisk och jobbig. Vi var där i ett musikaliskt utbyte men faktum är att jag lärde mig mer om mig själv än om musik. Gambia är ett fattigt land där barnen inte har råd och gå i skola och där människor dör av sjukdomar som vi aldrig skulle dö av i Sverige. Jag fick se det som man bara ser på nyheterna men som man inte förstår. Allt blev så verkligt och jag kände hur tacksam jag var som fötts i Sverige. Det är svårt att förklara resan och allt det vi fick uppleva. För att förstå så måste man själv uppleva det och vistas i den miljö. Om ni har möjlighet så ta chansen att åka till ett land som har det mindre bra ställt än det du lever i.

När vi kom hem från Gambia firade vi mammsen som fyllde 50 år och efter detta begav vi oss mot Piteå igen. Väl uppe så började övningen inför Smask vilket är en schlager tävling för Sveriges alla musikhögskolor. Det är som ett måste att på ett eller annat vis delta i denna produktion någon gång under musikhögskoletiden. I Piteå är det extra roligt att vara med eftersom det är en sådan stor produktion. Jag deltog med en låt som heter “Det är du”.

Det allra största som hände under detta år var så klart att jag den 28 april fick veta att jag och Emil väntar barn. Först berättade jag inget för Emil, jag överraskade honom genom att köpa en massa godis, slå in och skriva en lapp där det står “jag kommer under nio månader växa och bli större så jag hoppas att du vill stötta mig och växa och bli större du med”. Vilket skämt det blev, han förstod inte riktigt vad jag menade. Han skrattade och jag grät;). I och med graviditeten och det väntade barnet har jag fått vara modell för en dag och så har jag fått leka fest fixare i och med babyshowern. Det har bara inneburit roliga saker=D

Efter det glada besked kom sommaren och jag och Emil begav oss på några dagars semester. När vi åkte mot Piteå efter två veckor i söder så körde vi inlandsvägen upp mot marsfjället. Väl där besteg vi fjällets högsta topp. På en dag gick vi 3 mil och jag gjorde det i stövlar, ajajaj. Min första fjällvandring och den blev mycket lyckad

Under sommaren och hösten har skolan lunkat på som vanligt men något som inte är lika vanligt är att jag umgåtts mycket med mina vänner och det har jag verkligen tyckt om. Jag var nog lite av en ensamvarg men nu känner jag att det sociala är helt fantastiskt. Jag älskar mina vänner och vill tillbringa mycket tid med dem, det är viktigt<3. PS: Jag har inte kort på alla mina fina vänner men ni vet vilka ni är=)

Nu sitter jag här den tredje Januari 3 dagar till BF och längtar efter att träffa min och Emils skatt. Det är inte långt kvar nu och jag är helt säker på att år 2014 kommer bli bland det bästa i mitt liv<3