P1000362Foto: Hans Montelius

Emil Henriksson går sin sista termin på musiklärarutbildningen vid LTU/Musikhögskolan i Piteå, och har gitarr som huvudinstrument. Han har redan uppnått en så gott som fullständig behärskning av sitt instrument och sitt konstnärliga uttryck. Emils genrebredd är häpnadsväckande, och i sitt gehörsspel kan han mäta sig med många professionella artister. Han har fingertoppskänsla för melodier, en unik klang- medvetenhet och en rytmisk medvetenhet som förmodligen kommer att ta honom hur långt som helst i vilken av de musikaliska världar han än väljer att vandra. Emil skyggar inte för något, vare sig det gäller en gitarruppgift eller en utmaning i en ensemblesituation. Metodiskt, intellektuellt och lyssnande tar han sig an uppgiften och löser den på ett briljant sätt. Förutom gedigna kunskaper i sitt huvudinstrument gitarr, är Emil dessutom en skicklig pianist, flitigt anlitad både i ensembleverksamheten vid Musikhögskolan och vid olika musikaliska evenemang i länet. Emils chosefria attityd som musiker, hans pedagogiska intresse och positiva inställning gör att han tveklöst kommer att vara en stor tillgång som solist och ensemblemusiker på musikaliska arenor, och en inspirerande förebild och lärare för kommande generationers blivande musiker. Emil Henriksson är en synnerligen värdig mottagare av NOAKs konstnärliga pris.

Gissa om jag är en stol hustru!