n</a>Januari

Förra året firade jag och mannen min nyår i Piteå. Vi ville inte sätta oss i bilen och åka söderut eftersom jag var höggravid. Jag var beräknad till den sjätte januari så Mini-Henrikson kunde komma när som helst. Måndagen den trettonde januari var den bästa dagen i mitt liv. Då fick jag träffa mini-Henrikson för första gången!

Mini-Henriksons framsteg: Höll upp huvudet själv!

Februari

Januari och februari var två omtumlande månader. Hormonerna sprutade och känslorna gick upp och ned som i en berg och dalbana. För de mesta var de på topp men det fanns allt gånger som jag undrade vad jag gett mig in på. Jag kommer inte ihåg så jätte mycket från januari och februari MEN det finns en naturlig förklaring. Jag hade fullt upp med komma in i rollen som mamma.

Mini-Henriksons framsteg: Du visade ditt vackra leende för första gången!

Mars

Mars månad är min månad. Den tredje fyllde jag 24 år. Detta  firades med många goda smörgåstårtor som snälla grannen C gjorde åt mig. På kvällen kom ett stort härligt gäng med vänner för att fira tillsammans med mig. Mini-Henrikson höll sig lugn hela kvällen när hon vandrade från famn till famn. Ja, hon är verkligen en riktig klassbebis! Några dagar efter min födelsedag anlände det ytterligare en klassbebis till världen. Lillanfrunsdagbok fick en vacker liten son och mini-Henrikson fick sin första kompis!

Mini-Henriksons framsteg: Du rullade över på sidan för första gången!

April

Vänner, middag, grilla sol, långpromenader! Ja dessa ord beskriver april 2014. Jag bara älskar denna månad. Då har solen tagit sin plats uppe på himlen igen och stannar där längre än månaderna innan. Snön börjar smälta och de allra tjockaste ytterplaggen kan slopas. Vi hade ett speciellt ställe som vi alltid gick till för att sitta och lapa sol. Det låg vid vattnet, hade en grillplats och ett vindskydd. Den bästa stunden där spenderade vi med fina familjen Berggren.

Mini-Henriksons framsteg: Du skrattade för första gången!

Maj

Maj månad bjöd på många roliga händelser. Den första maj firade jag och mini hemma hos hennes mormor och morfar i Ö-vik. Mannen min stannade hemma eftersom han behövde syssla med skolgrejer. MEN han fick ändå komma med tåget och plocka upp oss eftersom lillan var så sur så jag vågade inte sätta mig och köra bil själv. Det sista som hände innan juni månad tog en början var att jag och mannen hade vår avslutningskonsert.

Mini-Henriksons framsteg: Du fick äta annat än bröstmjölk för första gången. Du tyckte att gröt, majskrokar och rån var riktigt gott!

Juni

Efter skolavslutning begav vi oss söderut. Vi hade bestämt oss för att mannen skulle arbeta i Vänersborg så att vi kunde bo hos mina svärföräldrarna. Tänk att bo i ett hus med vita knutar beläget vid en sjö. Det var också roligt för mini att få träffa sin mormor och morfar. Det som var absolut bäst med denna månad var midsommarafton. Då knöt vi kransar, gjorde en midsommarstång och åt en riktig midsommarbuffé. Det var verkligen en riktigt svensk midsommar.

Mini-Henriksons framsteg: Du kunde sitta i din matstol korta stunder!  

Juli

Juli var en viktig månad. Farmor fyllde år och hela släkten samlades för att fira. I samma veva passade vi på att fota fyra generationer. Det var sista sommaren som farfar levde. Tänk att mini-Henrikson fick träffa sin gammelfarfar och att han fick träffa sitt barnbarnsbarn!

Mini-Henriksons framsteg: Du kunde sitta själv en kort stund utan stöd!

Augusti

Bröllop! Jag bara älskar dessa tillställningar! Det finns inget finare än att se två människor bli ett. Den sextonde augusti var det min svågers tur att säga ja till sin vackra brud! Det var också mormor och morfars tur att stå modeller för fyra generationer på mor mins sida. Tänk att jag hann med att ta kort på båda mina föräldrars sida. Jag är så tacksam! Efter två och en halv månad i resväska packade vi ihop oss igen och begav oss hem till Piteå.

Malvas Framsteg: Du började sätta sig upp själv och du fick dina första tänder!

September 

Efter många månader ifrån våra vänner så var det roligt att få träffas igen. Vi åkte till bröstfallet, grillade och pratade av oss med varandra. Efter så lång tid finns det mycket att prata om. Detta var också månaden då familjen Henrikson, grannfamiljen och C hade en heldag med varandra i bagarstugan ute på landet. Om jag inte minns fel bakade vi ut tio liter tunnbröd. Det tog lång tid med det var det värt alla gånger!

Mini-Henriksons framsteg: Du Började krypa!

Oktober

I början av oktober åkte jag ned till mina föräldrar. Mannens praktik hade precis dragit igång och jag behövde få hjälp med barnpassning, så att jag kunde skriva på examensarbetet. Ja det var ju det där med den där uppsatsen. Då började allt slit med den. Oktober var också månaden då vi skrev den sista salstentan i hela vårt lång liv. Det gick som smort och vi blev godkända.

Mini-Henriksons framsteg: Du Började ställa dig upp mot saker. Du vinkade också för första gången!

November

Nu var det äntligen dags för min praktik. Vi åkte ända ned till Vänersborg och mina svärföräldrar för att få allt att gå ihop. Ännu en gång behövde vi hjälp med barnpassning för att allt med skolan skulle lösa sig. Efter en vecka hemma åkte vi flyg upp till norr igen. Det var dags för Emil att ta emot sitt pris från NOAK. Han fick det konstnärliga priset och oj vilka fina ord han fick i nomineringen! Jag är så stolt över dig älskling!

Mini-Henriksons framsteg: Du började förstå ord som lampa, ekorre och klappa händerna!

December

Alltså december, vilken månad. Jag blev klar med min praktik och kort efter skrev vi klart vårt examensarbete. Kan ni förstå hur duktiga vi varit. Vi har båda pluggat 100% och tagit hand om mini-Henrikson! Jag och mannen firade oss själva genom att åka iväg och bo på hotell. Det var härliga två dygn utan en massa måsten och krav. Ja vi har firat i princip hela december. Julafton blev en riktig hitt och nyår likaså.

Mini-Henriksons framsteg: Du tog sina första steg, kissade på pottan och började på riktigt sova hela nätterna!