Under mina och mannens (snart) fem år i Piteå så har vi ALDRIG varit på Jokkmokks marknad! För att vara bosatt i Norrland så är det ganska dåligt tycker jag. Det är ju ett måste att ha varit där MINST en gång om man vill smälta in. Haha, Nejdå! Det är dock väldigt konstigt att vi inte varit där tidigare. Det pratas så mycket om den och vi bor, i Norrlands mått mätt, ganska nära!

Igår tog vi oss i kragen och körde två och en halv timme för att få se den berömda marknaden i Jokkmokk. När vi kom fram blev vi inte besvikna. Det var bara EN sak som inte överensstämde med våra förväntningar. Det brukar vara sisådär 30 grader kallt under denna helg. Nu var det bara fem minusgrader. Det är vi väldigt tacksamma för. Det är lite mer, vad ska jag säga, barnvänligt! Jag är väldigt glada att vi i all hast packade in oss i bilen och begav oss ut på äventyr!

DSC_0045

DSC_0035

Marknaden var så rolig just för att den var så “Norrländskt”. Det gick bland annat att att köpa renskinn, renkorv, glödkaka, handgjorda jaktknivar, pälsar av alla dess slag, och glödkakor som är en sorts tunnbröd. Marknaden var inte som hemma i söder där stånden är fulla av det där “vanliga” som jag kallar det,haha! Enligt mig blir det mer känsla när det finns mycket lokalt att köpa!
DSC_0025

DSC_0054Det fanns såklart en hel del barnsaker att köpa på marknaden. En del vanligare saker och en del mer ovanliga.

DSC_0030

DSC_0031 DSC_0018

Lilla familjen ute och rullar bland alla människor! Ja, nog var det mycket folk. Det gick nästan inte att ta sig fram med barnvagnen. MEN, vi hade inte förväntat oss någon annat på en lördag,hihi! Kanske var det tur att det var mycket folk ute. Då hade mini-Henrikson mycket att titta på hon också. Det där “krafset” tycket hon inte är så roligt. Det är mer för mamma och pappa. Nä, ska det vara något att se så ska det vara något rörligt,hihi!