Vet ni! Jag har något jätte roligt att berätta. Jag kommer nu med hjälp av familjen Berggren testa den, för Sverige, nylanserade Doodoo nallen för föräldrar med småttingar! Haha, jag kanske egentligen tillhör gruppen “föräldrar med småttingar” men i detta fall innebär småttingar nyfödda och inom kort kommer våra underbara vänner få ännu en liten guldklimp. Det kommer bli jätte spännande att prova denna produkt och jag ser fram emot samarbetet med gänget på bebismart som säljer denna produkt.

DSC_0168

DSC_0132

Doodoo nallen är inte bara ett mysigt mjukisdjur. Nej, nallen har en rogivande och sövande effekt då den har en ljudenhet som ger ifrån sig intrauterina ljud (ljudet från livmodern) när ditt barn vaknar och gråter. Nallens ljudenheten är ett resultat av många års undersökningar av de ljud som barnet hör i magen. Detta har lett till att ljudenheten har ett mycket gott återskapande av moderns magljud vilket visat sig ha en lugnande effekt på familjens nya lilla guldklimp. När ditt barn är runt 8-10 månader, då det intrauterina ljudet successivt förlorar sin effekt, kan du koppla över ljudenheten från det intrauterina ljudet till musik. Då kan det äldre barnet istället vaggas till sömns av en vaggvisa! Babiage Doodoo är testad och uppfyller alla gällande säkerhetsnormer! Att nallen redan används på ett hundratal förlossningskliniker i europa styrker att den är trygg att använda och att den faktiskt fungerar.
 För att få den bästa effekten rekommenderas att Babiage Doodoo används redan från den första dagen på BB. Du kan alltså med fördel ha med nallen som en punkt på din “vad måste jag ha med mig till BB” lista. Tänk också på att få en rutin och använda den vid varje sovtillfälle, dag som natt. Om den inte har någon effekt första dygnet så känn ingen oro. Det kan kräva två till tre dygn innan barnet reagerar på ljudet, vilket är helt normalt. För att ge barnet de bästa förutsättningarna till att höra ljudet placerar du nallen med magen vänd mot barnet så nära som möjligt men utom räckhåll. Även om nallen uppfyller alla säkerhetsstandarder rekommenderas att Doodoo nallen ,under de första sex månaderna, placeras så att barnet inte kan få tag på den.

Allt du behöver göra är att sätta på ljudenheten och placera den på lämplig plats vid ditt barn. Tack vare en mikrofon som känner av när barnet börjar gråta så behöver du som förälder inte gå upp varje gång ditt barn blir orolig. När nallen reagerar på ditt barns gråt spelar den upp det intrauterina ljudet automatiskt i cirka tre minuter.

DSC_0232

DSC_0287
Som ni kan se så blev mini-Henrikson direkt kompis med den lilla nallen. Inte så konstigt när den är så mjuk och gosig att krama. Synd för henne att det är en present till lill*n i mamma J´s mage, hihi! Lyckligt ovetandes så kommer vår lilla mini antagligen få krama den fler gånger. Vi hoppas nämligen på att Mini-Henrikson och mini-Berggren kommer bli väldigt goda vänner<3!
Kika in hos bebismart för att få mer detaljer kring Babiage Doodoo.