Hylla din kropp för gåva den gett dig! Snacka inte skit om den när du vet hur mycket den kan prestera!DSC_0286

Jag måste ärligt säga att jag är ganska trött på hälsotrenden som pågår just nu. Det är dieter hit och dieter dit. Samtidigt borde vi tillbringa den största delen av vår vakna tid på gymmet. Att vara smal är inte tillräckligt…det går ju alltid att bli lite smalare. Är det verkligen så att alla som tränar frenetiskt samt håller koll på kalorierna njuter av det eller har hälsotrenden blivit en ohälsosam trend? För mig är den ohälsosam. Inte för att jag tränar för mycket eller äter för lite. Nä, dagens ideal gör att jag mår dåligt eftersom jag inte kan tillåta mig vara nöjd med min egen kropp då jag inte ser ut som de snygga tjejerna med tajt rumpa på instagram.

Jag har alltid varit lite fixerad vid min kropp. Jag har vägt mig mycket och går jag förbi en spegel är det dit mina ögon letar sig. Nej jag är inte sjuk, bara lite fixerad. Tror inte att jag är den enda vilket är skönt men också sorgligt. Vart tog kärleken till våra kroppar vägen? Ska vi inte kunna älska oss själva utan att behöva träna och gå på en massa dieter? Ska vi inte kunna skippa träningspasset och äta de där goda bullarna utan att få dåligt samvete? Det tycket jag att vi borde men det är svårt att stå emot trycket av samhället som säger “ut och spring och lyft skrot så ska du se att du blir lycklig”.

Sedan mini-Henrikson föddes har mina tankar om hur jag borde se ut blivit mer påtagliga. Det började redan när jag var gravid då jag var jätte rädd att gå upp i vikt. HUR kunde jag ens tänka de tankarna när ett litet barn, mitt barn, växte i magen? Det blev inte lättare efteråt. Kroppen förändrades och den såg inte ut som den gjort tidigare. Magen blev sladdrigare, låren+rumpa blev större och brösten… ja de förändrades de med. Tänk nu inte “men hon är ju smal vad klagar hon på”. Jag vet att jag är det men ibland hjälper inte det. De flesta gångerna vinner spökena i mitt huvudet som säger att det inte duger att “bara” vara smal. Det går tillexempel att tighta upp kroppen men orken finns inte där. Det är så många gånger som jag tänkt “Nu ska jag börja mitt hälsosamma liv” men så har tröttheten satt stopp. Än en gång…ska vi inte kunna älska oss själva för dem vi är? Ska vi verkligen behöva träna och få dåligt samvete när vi inte gör det? Tillbaka till det här med att bli mamma? Det är något positivt! Hylla din kropp för gåva den gett dig! Snacka inte skit om den när du vet hur mycket den kan prestera!

Nu ska jag kliva av detta tåg! Kanske kommer jag träna på gym, enbart gå på promenader i naturen eller varken eller. Oavsett så ska jag arbeta på att älska min kropp. Inte bara för min skull utan för min dotters. Jag vill inte skicka vidare dagens ideal och hets till henne. Kan jag hjälpa henne med att  hylla sin egen kropp så gör gör jag allt i min makt. Jag tror att hennes lycka börjar hos mig. Jag är trots allt en förebild till henne som kommer lära henne mycket. Både ont och gott. Jag ska ta ett steg i taget för att klara denna utmaning och jag jag börjar med att ta ur batteriet ur vågen. Missförstå mig rätt…jag tycker absolut inte man ska sluta träna. Det är trots allt hälsosamt…om man gör det på rätt sätt och av rätt anledning!

DSC_0365

DSC_0329

DSC_0356