DSC_0122

Idag har mamman i detta hushåll försökt införliva det här med att vara en riktigt hemmamamma. Hon har bakat ett helt gäng med matbröd och vid sin sida…ja där hade hon den sötaste lilla minibagerskan. Helt stilla stod hon på stolen och kikade på allt som hände. Med mammas hjälp fick hon prova att forma små tekakor med den alldeles för stora kaveln, hihi. Ibland när hon blev uttråkad smög sig de där små nyfika fingrarna fram och tog sig en liten smakis av degen…mmmm vad gott tyckte mini. Hoppas att magen tycker om degen lika mycket som hon gjorde, hihi.

Först var jag lite osäker på om jag verkligen skulle låta mini-Henrikson hjälpa till. Hon är ju ganska liten fortfarande. Risken fanns att det skulle bli mjöl överallt vilket jag inte uppskattar super mycket och för att inte prata om att hon skulle behöva stå och balansera på en stol…Allt gick bra och jag och mini-Henrikson fick lite kvalitetstid tillsammans. Tänk att jag nu kan stå och baka med min egen dotter. Jag får lära henne allt om hur det går till att göra ett bröd från att det är en deg till att det är färdiggräddat. För att inte prata om mjölbuset, hihi. Tillslut kunde jag inte hejda mig. Efter en liten puff så hade hon fullt med mjöl i ansiktet. Kanske är det lite dumt att lära henne…men äh…det struntar jag i. Nu går jag emot det jag skrev tidigare…det får gärna bli massa mjöl på golvet om det innebär att vi har roligt!

DSC_0156

DSC_0149

DSC_0136

DSC_0195