DSC_0107Nu har min syster åkt efter att hon varit här i lite mer än ett dygn. Det var ett ganska kort besök men jag är tacksam om det så bara hade varit några timmar. Kom precis att tänka på resan till Gambia som jag och mannen min gjorde för ungefär två år sedan. Det är ett väldigt fattigt land och människor har inte råd mat, skolgång och sjukvård. Det var verkligen hemskt att se men samtidigt hade de något som vi saknar här i Sverige…tanken om att familjen är det allra viktigaste. Sverige är lite mer, vad ska jag säga…individinriktat. Här är det karriären som gäller och vi vill helst tjäna så mycket pengar som möjligt för att kunna leva det liv vi drömmer om. Tycker att det är tråkigt och tror att det är en sämre inställning till livet. Jag säger inte att jag är annorlunda. Jag vill också ha det där huset, de där kläderna och kunna skämma bort mini med fina saker. Samtidigt vet jag att det inte är det materiella som gör mig lycklig. Visst det kan göra mig glad för en kort stund men det lyckoruset brukar också försvinna lika snabbt. I slutändan är det familjen som gör mig lycklig. Det är familjen som gör mitt liv så fantastiskt…inte de saker jag äger. Tror att de flesta känner likadant som mig…att familjen är viktigast. Det är svårt att inte dras in i allt det här med materiell lycka och jag säger verkligen inte att ni inte får finna glädje i det. Jag tänker bara på det här med delad kärlek…att ge och ta. Vi kan älska materiella ting och bli glada av det men saker kan inte älska oss tillbaka! När allt kommer omkring så tror jag verkligen att det är super viktigt att få en kram av någon vi älskar, ha någon som säger jag älskar dig, veta att nära och kära finns där om något går snett. Det finns inget viktigare än familjenDSC_0032 DSC_0038 DSC_0040DSC_0023