DSC_0030

Kommer ni ihåg det positiva beskedet jag ville ge er? Efter första inskolningsdagen så har jag oturligt nog mest tråkigheter att berätta om…det blev inte alls som jag tänkt mig! Det första som hände var att jag fick reda på att schemat för dagen ändrades. Vi skulle egentligen äta tillsammans med barnen men helt plötsligt ändrades det utan någon förklaring. Kanske inte värsta grejen men jag tycker inte att det är så professionellt att ändra schemat i sista sekund när föräldern fixat och donat för att det ska lösa sig med arbetet. Förutom detta så var miljön inte den…bästa. Lokalerna var nedgånget och leksakerna…ja de såg ut att komma från en annan tidsålder. De var både illa tilltygade och smutsiga. En sak som jag reagerade ganska starkt på var vilorumet. Det var så smalt, så smalt…när jag fick se det tänkte jag “men här kommer ju barnen behöva klättra på varandra för att komma ut”.

Det tråkigaste med hela dagen var att jag inte fick ett så bra intryck av personalen. När jag gick runt med Mini kom det fram en liten tjej till mig och grät och ropade “mamma, mamma”. Hon tog mig i handen och gick runt med mig resten av tiden jag var där. Konstigt att en främmande flicka kommertill mig” och vill bli tröstad. Ännu konstigare var det att personalen inte gjorde något åt saken…jag menar…det var ju tänk att jag skulle ägna mig åt Malva och visa att “detta är en trygg plats att vara på”. Jag kunde ju faktiskt inte ge henne den uppmärksamhet som behövdes på grund utav att personalen inte tog hand om den söta lilla flicka. Deras enda kommentar var att “jamen ibland söker de tröst hos människor de inte känner för att vi är för nära dem”…what? Känns kanske inte som om det händer så ofta va? Förskolepersonalen både sa och gjorde saker som jag kände att “men ska jag verkligen lämna min dotter här hos er”.

Jag vet inte riktigt…kanske är det mina mammanerver som spelar mig små spratt? Vill bara att min dotter ska få det bra och att VI kan känna oss trygga. Vi får se hur det blir resten av veckan men om det inte känns så bra så tror jag nog att vi söker oss vidare! Om det är någon i Vänersborg som läser detta så kanske ni kan ge förslag på både förskolor och daghem som ni tycker bra om! Ni får gärna skriva en rad om dem också. Vi skulle vara tacksam för all hjälp vi kan få eftersom vi är nyinflyttade och inte vet så mycket. Håll tummarna för att det ska kännas bättre resten av dagarna<3 DSC_0007DSC_0035 DSC_0052