DSC_0221Min svärfar är så otroligt klok och säger ofta saker som går rakt in i mitt hjärta. Det finns tre specifika saker han sagt som jag kommer bära med mig livet ut och ni ska idag få ta del av en av dem!

Det finns ett specifikt ord min svärfar använder väldigt mycket som jag tycker SÅ mycket om. Faktiskt så mycket att jag börjat använda det dagligen. Första gången jag hörda honom säga detta ord var i kyrkan när han stod längst fram och undervisade de människor som orkat sig upp på söndagsmorgon. Under denna predikan blev jag så rörd och lovade mig själv att bära med budskapet livet ut. Det är så att min svärfar dagligen möter människor som inte haft det så lätt i livet. De är trasiga och ger sig in på vägar som ofta innebär att de skadar sig själva men också andra. De är inte alltid så lätta att handskas med och många gånger orkar ingen med dem för att de tar så mycket energi. Under predikan som berörde mig så mycket berättade svärfar om sitt arbete och sin glöd för samhällets alla sårade människor. Jag var fångad redan i början av predikan men det var i slutet som mitt hjärta brast…det var då han kallade dessa trasiga människor för sina GULDKLIMPAR!

Alla är vi stötta i kanterna, det kan ha gått en stor flisa ur oss eller en liten, vi ser alla olika ut och har haft olika förutsättningar i livet…ändå är vi alla lika mycket värda. Igår tänkte jag extra mycket på detta ord…ni vet då jag skrev ut alla mina känslor om mig och min nuvarande relation till musiken. Ibland är det så lätt att se ned på sig själv, se ned på andra, att döma och att få förutfattade meningar. I den tid vi lever i så är det så otroligt viktigt att se att alla människor är precis lika mycket värda och älskvärda. Detta både för din egen skull men också för andras. I trean på gymnasiet under ett muntligt nationellt prov pratade jag just om detta. Jag avslutade hela talet med att säga “Gud skapa alla till sin egen avbild…hur skulle då en person kunna vara mer betydelsefull än någon annan?” Alla är vi lika mycket värda, alla har vi en roll i dagens samhälle, alla är vi vackra, alla är vi unika, alla är vi betydelsefulla, ALLA ÄR VI GULDKLIMPAR. Kom ihåg det nästa gång du klankar ned på dig själv!