förlossning2Det här är lilla Mini…min underbara dotter. Här är hon bara några timmar gammal. Redan då började resan mot en bra självkänsla.

Lillan har efter många om och men somnat och jag har äntligen fått sätta mig för att förbereda inför fredagens samlingen jag ska ha med barnen på jobbet. Just nu arbetar vi utefter temat “Kompis“. Det passar väldigt bra såhär i terminsstarten när det är många nya barn. Också de äldre kan må bra av en liten repetition på hur man är en bra kompis. Arbetet med temat har inte kommit igång riktigt än så jag tar mig friheten att sätta startskotten för det hela på fredag.

Nu när jag planerar utgår jag från bibelordet “älska din nästa såsom dig själv“. Bibelordet uppmanar oss att älska våra medmänniskor lika mycket som vi älskar oss själva. Ganska konstigt kan jag tycka för hur lätt är det egentligen att älska sig själv? Nä det är inte alltid så lätt…oftast så ser vi bara det som vi inte tycker om hos oss själva. MEN…faktum är den att om vi inte har kärlek så det räcker till oss själva hur ska vi då ha så det räcker till andra? Jag tror verkligen att det är oerhört viktigt att börja hos sig själv. Vi måste se allt gott hos oss innan vi kan orka dela med oss till andra. Om vi ger det lilla vi har till andra så tror jag att vi kommer köra på tomgång tillslut.

    På fredag planerar jag alltså att försöka ge barnens självkänsla en liten knuff i rätt riktning. Kanske har de redan en bra självkänsla men det kommer antagligen komma en tid då det inte alltid är så lätt att vara just “Arvid”. Jag tycker det är otroligt viktigt att förebygga en dålig självkänsla redan från tidig ålder. Minis resa började redan vi hennes första andetag och vet ni..den resan började jag med mig själv! Sedan dess har jag sagt till mig själv varje dag…du duger som du är. Jag tror helt klart att Mini kommer påverkas negativt om inte jag tycker om mig själv?

Efter många utsvävningar så knyter jag ihop påsen och säger…hur ska man kunna vara en bra mamma, vän, förebild om man inte är vän med sig själv?  Förlossning5DSC_0106