DSC_0005Rutiner som bryts, nya intryck, heldagar på förskolan, trötthet, tänder som växer, lära sig nya saker varje dag, att inte veta vad man vill… Nä, det är inte alltid så lätt att bli stor. 

Just nu har Mini det ganska så tufft…det märks så tydligt. Från det att hon hämtas från förskola till att hon lämnas är hon orolig, nedstämd och grinig. Det är så synd om min lilla guldklimp…det gör riktigt ont i mitt mamma hjärta när hennes tårar trillar nedför kinderna. Samtidigt så vet jag att detta negativa kommer vända och bli till något positivt. Att börja skolan, att lära sig prata och att växa ja det tar oftast ont i våra små. Men vet ni? Det underbara är att det leder till något gott. Att vi lämnar vår lilla Mini på förskolan kommer antagligen innebära att hon bli mer självständig och hon kommer få fler vänner, att hon får tänder innebär att hon lättare kan äta och att hon lär sig prata kommer innebära att hon kan samtala med andra människor och föra diskussioner med dem. När Mini har en “fas” och det känns tufft för både henne och oss ja då brukar jag tänka “detta är viktigt att gå igenom för att liten ska kunna växa kroppsligt och mentalt”…vem vore jag som mamma om jag skulle gå efter mina känslor och göra allt så lätt som möjligt. Nä…dessa “faser” är en del av att växa och det är en del av föräldraskapet att kunna tackla dem på ett bra sätt. Det är verkligen så spännande att vara förälder…vem kommer min lilla dotter bli tillslut<3DSC_0004