DSC_0034-2

Vilken roll kommer du ha i skolan min älskade lilla pärla? Kommer du vara en omtänksam vän eller kommer du gå förbi när någon behöver dig? Kommer du mobba någon,kommer du själv bli mobbad…förhoppningsvis ingetdera?  

Jag har precis suttit och tittat på “Morgans mission“. I denna realityserie får tittaren följa Morgan Allings kamp mot mobbning och kränkningar i skolan. Morgan tar sig an en skolklass i årskurs 8 tillsamman med en av Sveriges främsta mobbningsforskare. Tillsammans försöker de ge eleverna nya kunskaper och erfarenheter kring ämnet. Detta visar sig förändra dem för alltid.

   Jag blir helt gråtfärdig när jag ser detta program. Jag blir så berörd när jag får se hur många unga människor som har det svårt. Nu pratar jag inte bara om de utsatta utan även om den andra parten…alltså om de som utför de mindre goda handlingarna. Jag skulle bara vilja krama om dem allihopa, ge dem trygghet och visa att dom “ALLA” är älskvärda. De ungdomar som är med i denna tv-serie är alla så fina men ibland blir det bara fel. Just nu finns en konflikt mellan tjejerna och killarna i klassen. Denna konflikt startade ett år tidigare när killarna hade kommenterat tjejernas utseende under en idrottslektion på badhuset. Nu, ett år senare, vågar inte tjejerna bada pågrund av det som hände. Enligt killarna har detta inträffat en gång. De erkänner att det var dumt och tycker verkligen att tjejerna ska vara med och bada. Tjejerna, ja de kan inte släppa det som inträffat. Killarnas kommentarer har som etsat sig fast i deras hjärtan. I dagens samhälle är det så svårt för våra barn och ungdomar. Minsta “lilla” fel kommentar och handling kan påverka en människa SÅÅÅ otroligt mycket. Den “lilla” kommentaren eller handlingen kan rasera en människans hela självkänsla!

  När jag ser “Morgans mission” blir jag otroligt mörkrädd. Vill jag ens att Mini ska gå i skolan? Kanske borde hon få privatlektioner i hemmet? Nej, nej…det ska hon verkligen inte få. Hon ska gå i skolan som alla andra barn. Jag hoppas bara att det kommer ske en förändring i dagens samhälle som gör att barn och ungdomar kan få må bättre. En sak som är viktigt att komma ihåg när man pratar om detta är att det inte finns onda barn bara onda mönster. Jag tror att det är så otroligt viktigt att skilja mellan människa och handling. Även de som verkar vara minst älskvärda är värda att älskas<3