DSC_0084 Idag har lilla familjen Henrikson varit på kyrkogården och tänt ljus vid min bror och systers grav. Jo, förutom min syster som bor i Stockholm så har jag också två syskon i himlen. Jag träffade dem aldrig men ändå så betyder de så otroligt mycket och jag tycker att det är viktigt att lilla Mini får “träffa” dem!

Jag tycker verkligen att allhelgonahelgen är viktig. Det är en helg att få samla familjen och minnas nära och kära som inte finns hos oss längre. Just på grund av denna helg kan jag känna mig lite kluven inför Halloween. Jag tycker att det är jätte rolig att barnen får klä ut sig, träffa vänner och tillsammans få knacka dörr och samla godis. För att inte tala om allt roligt pyssel man göra. Jag tycker dock att det kan gå lite till en överdrift och verka lite respektlöst mot dem som faktiskt förlorat någon. Det jag tänker på är när man klär ut sig till ett dödsoffer, en demon eller något annat som handlar om döden. Jag tycker helt enkelt att det finns olika nivåer på detta firande. Det kan firas på ett mer oskyldigt sätt men också på ett sätt som kanske inte känns lika oskyldigt. Jag förstår om man inte håller med om det jag skriver. Jag vet inte jag…se det som något att fundera på eller något sådant.

Hoppas ni får en fin fortsatt helg. Passa på och njut för imorgon börjar en ny arbetsvecka!  DSC_0086 DSC_0093 DSC_0096 DSC_0091