DSC_0036 I måndags fick jag mig en tankeställare när vi hade föräldramöte på jobbet. En av punkterna som diskuterades var bildhantering. Den stora frågan var om föräldrarna, när barnet ska sluta, vill ha med sig bilder från verksamheten hem på USB. De flesta ville såklart ha med sig bilder på sitt barn hem men i detta föddes också en fråga om hur föräldrar ställer sig till att deras barn finns med på bilder som andra barn får med sig hem. Detta var de flesta föräldrar lite mer skeptisk till. Detta för att de inte vill att deras barn ska hamna på facebook, instagram och liknande internetsidor. De menade på att “bilder som läggs ut förlorar man ju faktiskt äganderätten på” och “det finns ju faktiskt människor som attraheras av små barn även om bilderna är oskyldiga“. Föräldrarna litar på att ingen av dem bryter mot förbudet att lägga upp foton på nätet…MEN…”tänk om någon släkting skulle få bilden och lägger ut den”, och “vad händer om 25 år…gäller fortfarande förbudet mot att lägga upp bilderna på sociala medier”? Ja det diskuterades mycket och det var väldigt intressant.

Allt detta fick mig att tänka på hur jag exponerar min dotter här på bloggen och instagram. Jag har som aldrig tänkt på att jag förlorar äganderätten till mina bilder, att vem som helst kan se bilderna och att det faktiskt finns mindre trevligt folk här på internet. Jag känner mig så kluven…kränker jag mitt barns integritet och utsätter jag henne för fara? Det vill jag ju absolut inte göra för hon är det absolut viktigast och jag vill inget annat än att hon ska vara trygg och säker. Hur ser ni på detta? Tycker ni att jag handlar fel? Skulle vara så intressant att få ta del av era tankar!   DSC_0016 DSC_0003