DSC_0002

Jag säger då det…vilken helg. Jag som bara ville ha en sån där lugn och “bara krama Mini” helg. Jag citerar mig själv från förra inläget:

“nu är helgen här och jag kommer inte behöva väcka lillfian för att få lite tid med henne. Jag kommer ha HEEELA dagarna på mig att mysa och gosa. Hon kommer nog bli lite trött på mig för hon är ju inte den kramiga sorten, hihi!”

Jo, jag har allt fått krama min lilla dotter men samtidigt har mitt hjärta gått i tusen bitar. Natten till i torsdags fick hon feber och var lite småsjuk under dagen och också under fredagen. Vi trodde inte att det skulle bli sämre men natten till i lördags väckte hon oss säkert sex gånger, grät och skrek “aj,aj,aj”.Varje gång frågade jag vart hon hade ont och varje gång stoppade hon in fingret i näsan. Efter halva natten fick hon alvedon. Efter detta somnade hon som en stock och vaknade inte alls lika många gånger. Under dagen verkade hon må mycket bättre. Hon skrattade, lekte och åt för glatta livet. Det enda luriga var att hon hela tiden klagade som om hon hade ont. Vi gjorde inte någon större grej av det utan tänkte att hon nog bara var lite känslig på grund av förkylningen. Natten till i söndags då? Jo, den var precis likadan som den till i lördags. Vi blev väcka flera gånger av att hon grät och sa att hon hade ont. Denna gång var vi lite snabbare på att ge alvedon fastän att hon inte kändes varm. Även denna natt somnade hon och sov mycket bättre. Under dagen var tillståndet lite sämre än det var under lördagen. Hon klagade hela tiden på att hon hade ont, ögon och näsa rann, hon var inte matsugen och hon ville mest sitta i knät hela tiden. Kanske ändå inte att det kändes som att hon var jätte sjuk. Dessa känslor ändrades ganska så snabbt på kvällen när jag skulle lägga henne. Då förstod jag hur sjuk hon faktiskt var. Jag tänkte att “nä nu tar jag tempen fastän hon inte känns så varm…det är ju något lurt med det här”. Vet ni vad den visade? 39,7!!! Ni måste ju tro att vi är knäppa som inte tyckte att hon kändes varm. Men grejen är den att hon sprang i blöja mest hela dagen och då höll hon sig ju ganska så sval. Tji fick jag! Eter detta besked bestämde vi att vår lilla pärla kommer få vara hemma måndag, tisdag och onsdag. Ett väldigt bra beslut måste jag säga med tanke på hur hon mådde igår efter att jag lagt henne. Nä, då var det inte roligt. Mitt mammahjärta gick i tusen bitar och det enda jag kunde tänka på var “är det en feberkram, är det en feberkram?” Nä…man vänjer sig nog aldrig! Jag kommer alltid vara lika orolig när liten blir sjuk!

DSC_0008