Det efterlängtade kalasbordet

DSC_0198

Efter mycket fix och stök så är nu Minis efterlängtade kalasdag över. Tänk att jag dag in och dag ut förberett inför denna stora dag. Jo…de flesta vet nog att jag brukar slå på stort när det gäller Mini. Ni vet det där med julkalender och kalasfix…hihi, ja det är ju verkligen något som jag tycker är roligt. Ibland kan det faktiskt bli lite pinsamt. Speciellt när mannen min tittar på mig och flinar när jag berättar om mina “storslagna” planer, haha. MEN…jag brukar strunta i dessa hånflin och köra på ändå. Det är ju så otroligt roligt ;)!

DSC_0192

DSC_0239

Årets kalas gick i vitt och lavendellila. Dessa färger är så underbara och känns sådär härligt våriga och fräscha tillsammans. Lite vårkänsla är aldrig fel i dessa kalla och mörka tider. Till kalaset fick jag tag i väldigt snygga pompoms på Bakestore som passade årets färgtema perfekt. Ni hittar dem här tillsammans med andra fina pompoms. Jag kan verkligen rekommendera att pynta upp rummen med dessa. De sätter en extra guldkant på barnkalaset. Pssst…glöm inte de heliumfyllda ballongerna. De tillsammans med pompomsen sätter pricken över i:et.

DSC_0180

DSC_0157

Ett måste på kakbordet är cakepops. De är fyndiga, söta, lätta att äta och går att variera i en oändlighet. Själv gjorde jag chokladbollar och dekorerade dem med vit choklad och lila strössel. Tycker man att det blir lite i det sötaste laget kan man ju alltid göra rawfood chokladbollar. Cakepops går som sagt att variera i en oändlighet.

De saker som behövs för att göra cakepops hittar ni här. Ja…det vill säga allt utom ingredienserna till själva kaksmeten, hihi!

DSC_0146

DSC_0134

Jag tycker att det är så otroligt roligt att göra cupcakes. Tänk bara så mycket fina muffinsformar och caketoppers det finns som får ögat att njuta sådär härligt. Haha näää…det är inte bara utsidan som räknas. Även insidan måste leverera så att också smaklökarna får njuta. Hittar man det där receptet och de vackra utsmyckningarna så finns det inte mycket som klår detta bakverk.

Tips: Bakestore och Fridaskalas har allt för att göra dina cupcakes vackra och Sockerrus har allt för att göra dem goda. Pssst…just dessa formar är köpta hos Bakestore.

DSC_0014

DSC_0030

DSC_0042

Jag har nästan aldrig gjort pannacotta. Jag har blivit bjuden men i princip aldrig pysslat ihop några själv. Man kan ju undra hur det blivit så för det är ju verkligen otroligt gott. Till kalaset bröt jag min etta (jo jag har bara gjort det en gång) och svängde ihop en vanilj- och limepanncotta i ministorlek.

DSC_0061

DSC_0096

DSC_0072

DSC_0105

Denna tårta…denna underbara tårta. Den blev verkligen både god och vacker…precis så som jag hade tänkt mig. I år struntade jag i den krångliga sockerpastan och satsade på en naked cake dekorerad med fina blommor. Ja…den kanske bryter av årets färgtema lite men rosa får vi alltid plats med, hihi. Jag är också väldigt nöjd med tårtans smakkombinationen. Limemousse och rårörda jordgubbar var verkligen en höjdare. Smakerna kändes fräscha och inte sådär sötsliskig.

Det är verkligen så otroligt roligt att pyssla. Om ni undrar något är det bara att fråga på. Kanske funderar ni över något recept eller vill ni kanske ha lite tips inför ett kommande barnkalas? Det är bara att skriva på så svarar jag så fort som möjligt.

Ha en underbar fortsatt dag!