DSC_0325

Har försökt få den här lilla trollungen att sova i två timmar nu. I ena stunden är hon törstig och i andra måste hon bajsa. Vår dotter är smart och vet precis vad hon ska säga för att få vara uppe så länge som möjligt. MEN…ikväll var hennes försök att få vara uppe längre väl befogat. Hon var inte törstig och inte bajsnödig men hon var inte heller trött. Hon råkade nämligen somna en stund under dagen. Jo…hon sover bara på nätterna nu men det är klart…när man precis börjat vara vaken hela dagen så kan det hända att John Blund kommer på besök lite tidigare än tänkt.

Det har varit en konstig men bra omställning för hela familjen. Nu kan vi hitta på saker under dagen utan att behöva bli avbrutna av en sovpaus, Mini somnar på kvällarna och sover bättre om nätterna. Hon blir såklart fortfarande trött på dagen men då sätter vi oss bara och vilar och läser en bok. Sedan är det ju så att den andre dagen inte är den andre lik. Ibland kan det vara en riktig tröttis-dag som kan bero på en dålig natt, tidig morgon, sjukdom eller en tuff dag och då brukar vi lägga henne för att sova efter lunch. Är hon jätte trött senare på dagen är det en powernap som gäller. På förskolan sover hon fortfarande och det får hon fortsätta göra tills fröknarna säger till. Förskolan är tuff så all vila som går att få där är nödvändig!

Nu har det äntligen blivit tyst inne i barnkammaren och jag hoppas att det förblir så. Mini ska upp tidigt imorgon till förskolan och när man ska dit…ja då är det bäst att vara så utvilad som möjligt<3