DSC_0125

Ibland är det svårt att få tiden att räcka till och ibland syns tröttheten som stora blå ringar under ögonen. Tiden med våra barn är så otroligt viktig och i alla fall jag tycker att det kan vara svårt att få ihop vardagen och livet som småbarnsförälder. Det finns så mycket som vi vill och måste göra men självklart är tiden med familjen viktigast. Här kommer några tips på vad vi kan göra för att få mer kvalitetstid med våra barn.

  1. Stäng ned mobil och Tv när ditt barn är vaket. ..om det inte är så att ni tittar på något tillsammans förstår, hihi!
  2. Det finns vardagssysslor som bara måste göras. Varför inte passa på att involvera ditt barn i dessa sysslor. Laga mat tillsammans, tvätta tillsammans, städa tillsammans. Jag vet att det tar längre tid att få saker gjorda när barnen ska vara med och hjälpa till…MEN…vad spelar det för roll att det tar längre tid när tiden spenderas med familjen?
  3. Ät TILLSAMMANS. Någon berättade för mig att det är otroligt viktigt att äta åtminstone en gång tillsammans varje dag.
  4. Gör en liten utflykt när tiden ges. Det behöver inte vara något spektakulärt. Packa ned mellanmålet och avnjut den ute i trädgården. Vad passar bättre nu när vårsolen börjat kika fram.
  5. Få rutin på nattningen. Varför inte läsa en saga eller sjunga tillsammans innan läggdags? Det är super mysigt och ditt barn hinner varva ned efter dagens händelser.
  6. Stötta varandra. Med hjälp nära och kära som stöttar så kommer ni orka göra allt det där som ni vill göra med ert barn.

Jag hoppas att dessa tips kan vara till hjälp för dig. De har hjälpt mig och jag tror att de kommer fortsätta vara det. För vissa kanske punkterna är självklara och om så är fallet så hitta dina egna sätt för att få så mycket kvalitetstid som möjligt med de små.

DSC_0135