DSC_0126

Vet ni vad jag värderar allra högst i mitt liv…mina nära och kära.

Det kanske inte låter så konstigt? Antagligen tänker du “det är klart att familj och vänner är det viktigaste i mitt liv”. Min fråga är då…är det verkligen så?

Egentligen tvivlar jag inte på att det viktigaste i ditt liv är de människor du älskar och som älskar dig. Frågan är bara om du lever ut det som du känner i ditt hjärta? Av egen erfarenhet så vet jag hur lätt det är att blicken dras till andra mindre viktiga saker. Det kan vara allt ifrån karriär, pengar och materiella ting så som mobil, dator och Tv. Om sanningen ska fram så tycker jag verkligen att det är sååå skönt att få stänga in mig i min lilla “sociala-medier-bubbla” och bara vara för mig själv ett tag. Men…jag vet också att mobilen inte kan göra mig lycklig. Den kan varken prata med mig, krama mig eller prata vett med mig när jag håller på att göra något tokigt, hihi! Den lilla “karriären” jag försöker skaffa mig där (alltså min blogg) kan inte heller göra mig lycklig. En karriär kan inte älska mig, trösta mig och den finns inte hemma hos mig när det är dags att sätta fram lördagsmiddagen på bordet? Jag tror absolut att man kan lyckas med en karriär och vara lyckligt. Jag tror bara att det kan vara lätt att tappa bort de människor man älskar på vägen.

För några år sedan var jag i Gambia. Det är ett afrikanskt land där befolkningen är mycket fattigt. På denna resa bodde vi i en liten by på landet. En dag besökte vi deras skola där vi fick veta att skolgång för ett barn inte ens kostar 10 svenska kronor. Nu kanske ni förstår hur hemskt de hade det…hur hemskt de HAR det! Frågan är om de har de så hemskt trots allt? Efter denna resa som varade i tre veckor så kunde jag göra konstaterandet “de verkar faktiskt vara lyckligare än de flesta svenskar”. Det hade kass ekonomi och levde i princip på noll och ingenting men de var lyckliga. Efter några veckor kom jag fram till att det berodde på deras starka familjeband. Familjen var det allra viktigaste. Släkterna bodde tillsammans och de hjälpte varandra genom vått och torrt. De levde på det viktigaste…kärleken till varandra.

I helgen hade jag förmånen att få umgås med min underbara familj som jag är ingift i. Jag älskar dem och det finns inget bättre än att få lite “African touch” på tillvaron. Helst skulle jag vilja att vi alla bodde bara ett stenkast från varandra så vi kunde få träffas och hitta på roligheter lite oftare. Familjen är helt klart det allra viktigaste<3

JDSC_0154DSC_0151DSC_0140DSC_0121DSC_0122DSC_0175DSC_0163DSC_0172