DSC_0229

Idag hände det där…det där som varje förälder fasar inför men också längtar till. Idag hade Mini sitt första utvecklingssamtal. 

Jag måste faktiskt erkänna att fjärilarna levde rövare i min mage idag innan jag klev innanför dörren till Minis förskola. Vad skulle egentligen hennes fröken säga? Har Mini skött sig? Äter hon bra? Är hon en bra kompis? Hur leker hon? Vilka leker hon med? Ja det snurrade så många tankar i mitt huvud så jag visste varken ut eller in. Det är inte det att jag vill att Mini ska vara ett praktexempel som levererar superhöga sociala- och intellektuella kompetenser. Jag vill bara att hon ska må bra och trivas med sina fröknar och vänner. Om hon trivs så är jag säker på att allt det där andra kommer naturligt.

    Väl inne hos fröken så fick jag enbart positiva besked. Min dotter är verkligen ett förskolebarn. Hon verkar trivas som fisken i vattnet på hennes avdelning. Hon äter bra, sover bra och leker bra…hon klarar dagarna galant. Ibland är det lite svårt med lämningarna men det är ju inget konstigt. Även ett barn kan ha “ups and downs”. Förutom detta så sa fröken att lillan har ett sådant underbart minspel och att det inte är svårt att förstå vad hon vill. Kan inget annat än hålla med. Ibland undrar jag om hennes muskler i ansikten sitter sammanbakade allihopa, hihi. Jag fick också berättat för mig att de är väldigt fascinerade över hennes musikaliska talang. Det dansas och sjungs mycket även där. Hon älskar musikböckerna de har och fröknarna har till och med köpt några böcker speciellt för henne. Väldigt fint måste jag säga.

Det som berörde mig allra mest under utvecklingssamtalet var när fröken berättade att hon är så fin med sina vänner och att hon har ett sådant stort hjärta. När det kommer nya barn till verksamheten tar hon hand om dem och säger “hom,hom” alltså “kom, kom”. Hon brukar vilja pussa på dem och visar dem alla leksaker som finns. När jag fick detta berättat för mig blev jag så rörd. Detta är en sida hos min goa guldklimp som jag uppskattar så mycket. Den klår alla mattekunskaper i hela världen.

Vad ska det bli av dig min underbara lilla pärla. Mamma och pappa kommer alltid finnas vid din sida och hjälpa dig genom livet. Vi är så stolta över dig och är så glad att du har det bra på skolan när vi inte kan vara med dig<3