DSC_0203

Min lilla guldklimp…när du sa “Malla jock” blev jag så ledsen. Vart har du fått dessa ord ifrån? 

Har jag och mannen uttryckt oss dåligt? Har hon hört dessa ord på tv? Kommer de från fröknar/förskolekompisar eller har hon kanske snappat upp denna hemska mening ur barnsången “krokodilen i bilen”? Ni vet den där frasen då man sjunger “han var rätt tjock och fet och blåste i trumpet”. Vart det än kommer ifrån så gillar jag det inte alls. Det spelar ingen roll om Mini är 2 år, 9 år eller 18 år. Den ska ut ur hennes huvud.

Jag är rädd för att detta är mitt och mannens fel. Mini har alltid varit ganska stor för sin ålder. Hon är lång och har en härligt rund mage. Tyvärr är det nog så att vi varit lite osmidiga när vi pratat om hennes storlek. Jag tror aldrig att vi använt ordet tjock men jag vet att vi sagt att hon är stor för sin ålder och att hon kommer springa av sig magen under sommaren. Vad är egentligen det och säga…hur har vi egentligen tänkt där? Att vi inte har stoppat våra läppar från att säga dessa ord. Ve och fasa vilken bedrövelse. Nu har vi ju faktiskt kommit till det stadiet att Mini förstår det mesta som vi säger.

Ni kanske tycker att jag överdriver…”Mini är ju bara 2 år”. Det spelar ingen roll hur gammal hon är. Ordet tjock har för mig ingen positiv innebörd och då kan vi lika gärna strunta i att använda det. Jag vet vilket bedrövligt samhälle vi lever i och att de ideal som finns runt omkring oss många gånger gör det svårt för kvinnan att leva ett gott liv. Vi ska väga si och så mycket, se ut på det där sättet och träna 5 dagar i veckan. Ja jag säger då det…det kommer nog inte bli lättare för var år som går. Jag vill verkligen ge Mini en bra start i livet. Jag vill att hon ska förstå hur värdefull hon är och hur älskvärd hon är precis så som hon är. Det finns ingen annan som min dotter…hon är Unik.

Från och med idag ska jag sluta att slänga ur mig dumma ord som inte för något positivt med sig. Det är lika bra att börja tänka sig för innan lillan vet innebörden av orden. Tänk på det ni andra också. De små förstår så mycket mer än vi tror och vid yngre åldrar är det vi vuxna som påverkar barnen mest. När de blir äldre kommer kompisarna ligga på första plats. Bäst att påverka till det bättre medan vi kan. Vi vill gärna lägga en god grund innan våra barn blir tonåringar. Ni vet ju hur den tiden kan vara.