DSC_0799

Regn som smattrade, fåglar som kvittrade sin morgonsång, en liten tjej som snosade sött bredvid och en varm säng…så startade min första sommarlovsmorgon.

Idag vaknade jag tidigare än jag hade behövt göra…klockan halv sju för att vara mer exakt. Liten låg fortfarande och sov bredvid mig och gav ifrån sig små suckande ljud när hon andades. Ute hördes regnet som föll mot syrenbuskens bladverk. Fåglarna hade gömt sig för att undkomma de fallande dropparna men de valde ändå att bjuda mig på den vackraste musiken. Jag låg och tittade på litens bröstkorg som lugnt höjdes och sänktes…vilken ro. Tillslut slog hon upp sina vackra blå och tittade mig djup i ögonen. Hon sa “älska dig mamma”…alltid, alltid överträffar hon sig själv. Mitt mammahjärta smälte och ett lugn föll också över mig.

Vi tog på oss lätta kläder, tände en brasa och njöt av värmen. Sedan tog vi på oss skorna och begav oss ut. Det hade slutat regna för stunden men efter några korta minuter fick vi snabba upp tempot och bege oss hem igen.

Väl hemma satte vi oss framför brasan igen…det finns inget bättre efter en tur i regn. Mini orkade inte så länge. Efter en kort stund byggde hon koja i köket tillsammans med lurvtussen. Eller ja…det var mest Mini som byggde. Maja fick stå ut med att hennes viloplats förvandlades till ett fint kaos.

Vad har ni gjort idag? Kramar från mig!

DSC_0797

DSC_0863