Dag 1

Grävaren skalade av ytan där hus och garage ska stå + några mruntomkring. Vi visste att tomten var stenig men vi visste inte att det under all jord och alla rötter gömde sig ett helt berg.

Efter kalkyleringar och markeringar så var det dag 4 dags för att spränga bort detta berg. Det beräknades att sprängas 120 mfast berg. Det hela slutade med att vi fick 240 msprängsten att fylla vår håla till tomt med.

Nu har vi då kommit fram till det mest spännande. från dag 5 till dag 10 jämnades marken ut. Det kom mer sprängsten, makadam och flis för att fylla upp ytan för garage och hus. Alla rör för avlopp och vatten har dragits, reningsverket är anlagt och vi har fått fylla ut tomten med ännu mer gratis fylle.

Imorgon börjar vecka nr 3 på detta husbygge…den sista markarbetsveckan innan huset levereras. Denna vecka ska former sättas, plattor gjutas och tomten fixas. Varje dag är så spännande. När jag åker till jobbet kikar jag på tomten för jag vet…jag vet att när jag åker hem kommer det inte vara sig likt. När jag tillslut rullar hemåt igen…då har det hänt massor.

Nu ser jag fram emot den kommande veckan. Hur ska allt sluta denna sista markarbetsvecka?