Nu sitter jag och Mini här hemma mätta och glada om våra magar. För en liten stund sedan stoppade vi magarna fulla med ett mellanmål i lördags-mellis-stil. Vem nöjer sig med att äta gott på helgen lixom, hihi. Det handlar inte bara om att jag njuter av att äta god mat…jag tycker också om att laga den.

Idag ryckte det lite extra i mina matnerver. Därför ställde jag mig och gjorde detta lite mer rejäla men ack så hälsosamma mellanmål, hihi. På bilden ser ni ett glas fyllt med  nicecream med smak av av jordnöt och choklad.

Nicecream: Jordnött och choklad

 • 2 frysta bananer (skalade och skivade innan frysning)
 • 0,5 mogen banan
 • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
 • 1 msk jordnötssmör
 • 1 färsk dadel (urkärnad)
 • 1 msk kakao
 • Till servering: Granola, hallon och inkabär.
 1. Tina de frysta bananerna 2-3 minuter. Mixa dem med vaniljpulver i en matberedare till en slät kräm.
 2. Mixa hälften av krämen med jordnötssmöret. Mixa resterande kräm med dadel och kakao.
 3. Varva de olika smakerna i ett glas. Låt lagret i mitten bestå av granola.
 4. Toppa med hallon och inkabär. Ät direkt med en sked och njut!