Helgen Vecka 3

I slutet av vecka tre gjöts platta till hus och garage. De som utförde arbetet sa “det hade inte kunnat vara bättre väder…har aldrig varit med om liknande”. Väldigt härligt att höra…synd att det inte varade hela helgen ut. Helgen vecka 3 bjöd nämligen på högsommarvärme. “Men det är ju bra väder” säger ni…nja inte om man vill behöva vattna två cementblock dag ut och dag in. Haha…nä nu överdriver jag lite kanske men vattna…det gjorde vi faktisk väldigt mycket men kanske inte dag ut och dag in, hihi.

Vecka 4

Vecka 4…ÄNTLIGEN. Måndagen hade inte kunnat gå långsammare än den gjorde. På tisdagen skulle ju…HUSET LEVERERAS. Som tur var behövde jag inte vänta ända till tisdag morgon. Faktiskt så kom huset redan på måndag kväll. Vi åkte och mötte upp chaffisarna och vägledde dem dit huset skulle. När de kom fram blev de imponerade, “ni har då tänkt till…vilka utrymmen”. De hade tydligen rest ett likadant hus på en plats där det inte fanns lika mycket yta för dem att arbeta på. Den resningen hade tagit många timmar och de hade arbetat långt in på kvällen. Det enda de behövde göra hos oss på kvällstid var att avnjut en härlig kvällsmat tillsammans med oss hos svärföräldrarna. Alltså så glad jag blev när de faktiskt tor emot vår uppskattning. Tummen upp!

Tisdagen nu då. Huset restes lätt som en plätt och till skillnad från det förra huset behövde de inte jobba långt in på kvällen. Jag tor faktiskt, om jag inte minns fel, att de var klara redan vid klockan tre. Snacka om skillnad.

_________________________________________________________________

Vecka 5

Denna vecka stod bygget still då snickarna inte fått levererat det material de behövde för att arbetet skulle kunna fortsätta.

_________________________________________________________________

Vecka 6

Vecka sex på bygget…ja förra veckan alltså. Ja då fixades det med allt möjligt. Snickarna la dom sista takpannorna men pysslade mest inomhust där vi inte hänger med så mycket i utvecklingen. Vi kan ju inte hålla på och springa ut och in bara sådär hela tiden. Jag vet däremot att de pysslat mycket på övervåningen…spännande. Det hände mycket annat med vårt “hus” som inte snickarna hade något att göra med. Vi lyfte bland annat garaget och fixade till tomten så det bara är att så gräs. Enligt trädgårdshandeln är det perfekt nu i september/oktober för att minska risk för ogräs. Det är ju också så att man inte kan så hur tidigt som helst på våren då tjälen behöver släppa först. Vi kommer helt enkelt satsa på att göra det nu i helgen vecka 7. Kanske kommer vi få klippa vår gräsmatta för första gången nästa sommar, hihi.

Ta hand om er vänner