mde

“Alltså nej, nej, nej…nu är allt förstört!!!”

Precis så tänkte jag, mannen min och…nej kanske inte svärfar…när vi steg in i garaget tidigare idag. Golvet var fullt med vatten. Just då kändes det som att en ankfamilj hade kunnat flytta in och övervintrat till våren. Just i garagedelen var det inte som värst. Där låg det vatten längst ena sidan. Det var dock såpas mycket att så att Mini med glädje hade kunnat plaska omkring. Den del som var värst var den i bakre delen av garaget där vi kommer ha vår studio (vårt garage är långt och i den bakre delen kommer vi ha en lägenhet med toalett och ett litet kök). Där inne var det ett jämt lager med vatten som nådde upp 2 centimeter längs väggarna.

Det var bara till att börja arbeta för att få bort allt vatten. Som tur var har svärfar en grovdammsugare som också kan användas just i våtutrymmen. Jag dammsög, mannen min tömde, jag dammsög, mannen min tömde…ja så höll det på. Samtidigt försökte vi rädda det som kunde räddas vilket faktiskt var det mesta. Nu har vi satt in en avfuktare och en arbetsfläkt för att få bort det allra sista.

Vilken tur att vi såg detta i tid. Antagligen berodde översvämningen på att VVS kopplat på vattnet och att vi inte satt för röret som leder in vattnet till den lilla lägenheten…otur, otur. Men nu ska allt vara fixat och det är bara att vänta på att all fukt dras ut. Tur att vi har så många som kan hjälpa oss. Nu har vi lärt oss något på kuppen…om man nu ska se något positivt i hela situationen, hihi!

mdemde