DSC_0024

Under fem dygn har vårt lilla hjärta lidit av hosta, snuva, värk i leder och mage samt feber över 40 grader. Under förmiddagarna har hon mått hyfsat men på kvällarna har hon knappt varit kontaktbar. Hon har mest sovit men när hon vaknat har hon skrikit och gråtit på grund av alla krämpor. Helt fruktansvärt att behöva bevittna men vi har försökt hålla oss lugna för att inte skrämma upp henne.

I Tisdagskväll fick vi inte ned hennes temp. Hon skrek och grät så mycket…ni vet som ångest. Efter ett samtal till 1177 så beslutade vi att åka in till akuten. När vi väl kom in, då var klockan elva, hade hon 40.7 i temp…hua..jag som alltid hört att det är farligt med så hög feber. Där fick vi en specialdos med febernedsättande, de kollade puls, och tog ett stick i fingret. Det visade inget så vi fick åka hem när de sett att tempen gått ned. De ville dock att vi skulle komma in igen om det blev värre men trodde nog att det skulle räcka med att vi tog kontakt med BVC dagen efter. Malva sov gott den natten. Inte konstigt det med all medicin i kroppen.

Dagen efter ringde vi till BVC och vi fick en telefontid. Den dumma var att de aldrig ringde tillbaka..hur proffesionellt är det? Vi höll ut under onsdagen och körde på med specialdosen febernedsättande som vi fått på akuten. Unde natten har det varit svårt..hon har vaknat mycket klagat, och haft hög feber…MEN… tillslut blev det dag, alltså torsdag vilket är idag, och jag kunde återigen ringa till BVC. Denna gång ringde de upp snabbt och vi fick en tid en timme senare. Väl där konstaterades en början på öroninflammation OCH lunginflammation. De sa också att hon troligtvis haft influensan och att det gjort att hon fått dessa två andra hemskheter. … vad händer nu då? Jo…nu kör vi på med penicillin, febernedsättande och GÒMAT. Hon vill knappt äta eller dricka något så nu erbjuds ALLT.

DSC_0017

I onsdags fixade jag en, enligt mig, god frukost som skulle slunkit ned hur lätt som helst om det inte berott på den eländiga influensan. I onsdags stod den orörd. Inte ens mjölken var poppis.

DSC_0025

Lite senare under onsdagen fick hon i alla fall i sig lite glass. Det kan nog bero på att hon specialbeställde Hello Kitty glassen av pappa.

DSC_0031

Efter dagens besök på vårdcentralen åkte jag och handlade lite saker som jag tänkte att “detta…ja detta kommer säkert gå lätt som en plätt att få ner i den lilla magen. Det var år och dagar sedan som vi köpte barnmat och vällingen slutade hon med för 18 månader sedan. Men…vad gör man inte för de små. Bara hon får i sig någonting. Pssst…ser ni Elsaglassen…någon blev väldigt glad när hon fick se den;).

DSC_0045
DSC_0038

Här är medicinen vi kör på just nu. Penicillin och febernedsättande. Penicillinet ska vi ge i tio dagar. Det kan bli en prövning kan jag säga. Alvedonen och Iprenen är förhållandevis god men när hon har fått det har vi suttit i 30 minuter innan hon svalt allt. Vi får se hur det går. Vi gör vårt bästa och hoppas på att lilla lärkan får bli frisk snart. Hon är en sådan goding som älskar att leka, springa och sjunga. Vi hoppas att hon får göra det snart<3

Ta hand om er all godingar där ute<3