Igår kom vi hem från våra fyra dagar Polen. Vi hade en väldigt trevlig vistelse innehållande mycket vila, mat, dryck, kultur och romantik. Ja gått har vi också gjort för den milen…nästan en mil om dagen. Gravidkroppen kändes lite öm emellanåt och under nätterna fick jag en del sammandragningar men jag tror att dessa promenader gjorde mer gott än ont.

Vi bodde i Gdánsk…en tusen år gammal stad med mycket kultur och många gamla byggnader. I var och vartannat hörn reste sig stora kyrkor mot himlen. Att använda kyrkorna som riktmärke var då ingen idé…då hade vi bara tappat bort oss, hihi. Första kvällen när vi skulle ut och äta gjorde vi det misstaget. Vi såg på kartan att “där ligger det ju en kyrka”…problemet var att det gjorde det i alla andra kvarter också. Tillslut släppte vi kartan och gick på känsla.

Hotellfrukost kan vara det bästa jag vet. I Polen var den inte lika stor som i Sverige men jag tyckte att den var helt ok. De bjöd på färsk frukt så som körsbär, melon och jordgubbar. De hade lite olika bröd och croissanter, pålägg och annat gott som hör smörgåsbordet till. Förutom detta bjöd de på juicer, plättar, korv, ägg och youghurt med flingor.

De sista två dagarna vi befann oss i Polen åkte vi till dess riviera…Sopot. I Sopot fanns en kilometerlång strand med flertalet restauranger som serverade god mat och fantastiska drinkar samt öler. Ja detta var något vi gjorde mycket…satt och dagdrömde med varsin dryck i handen. I Polen är mat och dryck mycket billigare än i Sverige. En dyrare öl på restaurang kostar runt 7 zloty vilket är cirka 17,50 svenska kronor…stor skillnad, eller hur. Jag drack många alkoholfria drinkar som kostade 25 kronor. Hemma kostar de för det mesta 50. Maten var också billig. Bra mat kostade runt 36 zloty…alltså 90 kr. Då var det hög klass på maten. Det dyraste vi åt kostade 175 kr…det var på en lyxrestaurang. Så vill man äta och dricka gott är Polen helt klart ett värdigt resmål.

Innan vi åkte sa vi till M att hon skulle få något när vi kom tillbaka. Jag hittade så många fina saker. Det var några som ställde ut kaniner liknande Maileg i Sopot…ja skillnaden var att dessa var mycket finare och billigare. Köpte inga då men det ska jag göra via deras hemsida. Jag köpte dock lite kläder till henne och lillebror…jag hittade en “Petit Bateau” butik…vilken dröm. De har ju så otroligt fina kläder. Ja, förutom detta fick M en bärleksak till sin docka. Den är från Jabadabado och kostar 230 kr i Sverige…där kostade den 110kr.

Älskade Polen vi kommer tillbaka någon dag. Vi hade en underbar resa och jag och mannen min fick fylla på våra kärleksdepåer. Ibland behöver en man och dess hustru  tid för enbart varandra. Jag måste dock säga att vi längtade efter lillfisan sååå mycket. När vi träffades på flygplatsen igen kunde jag inte låta bli att fälla en tår<3