DSC_0050

Min första tanke…nu dör hon.

Vid middagen idag var det en liten tjej som tyckte att det verkade spännande att suga upp en liten pärla genom ett sugrör. Det hela slutade inte så bra och pärlande hamnade i luftvägarna. Den täppte inte till helt utan hon kunde hosta, skrika och kväljas.

Jag blev helt hysterisk och handlingsförlamad men som tur är så hanterar pappan i huset dessa saker så mycket bättre. Han tog först upp henne i famnen och då fick vi se pärlan ligga där längst bak på tungan. Hon kväljdes och kväljdes så pappa E höll henne upp och ner och slog på ryggen. Tyvärr kom det inte ut någon pärla så vart den tog vägen vet vi inte. Efter detta så lugnade hon sig dock och allt återgick till det normala väldigt snabbt. Enligt henne och vad vi tror så hamnade pärlan tillslut i magen.

Ringde precis 1177 eftersom jag är lite orolig av mig och de sa att den troligtvis hamnat i magen. Det var liten sannolikhet att den låg kvar i luftrören för då skulle hon fortsätta hosta. Den kan däremot hamnat i lungorna och då kommer vi märka av det genom att hon får feber och blir hostig. Den har då framkallat en lunginflammation.  Systeryster tyckte dock inte att jag skulle oroa mig för om vi nu sett pärlan på tungan samt att maken hållit henne upp och ned  så är risken liten att den farit ner samma väg igen. Känner mig lugnare nu men huva…det är så otrevligt när sånna saker hända. Jag älskar ju M så sjukt mycket. Skulle det hända henne något vet jag inte vad jag skulle göra.

Ta nu hand om er, familjen och vännerna. Alla människor runtomkring är ovärderliga<3