DSC_0237

Idag var det riktigt jobbigt att gå upp. Det lockade inte ens att åka till MVC vilket jag alltid längtar efter. Jag har sovit extremt dåligt inatt på grund av sammandragningar och förkylning. Att jag gick på toa 100 ggr verkar inte heller haft en positiv inverkan på mitt humör. Just nu känns mina ben som gelé och kroppen får som attacker liknande mjölksyra…inte alls särskilt behagligt. Nu är vi i alla fall hemma igen men vi tog oss en liten fikapaus inne i stan innan vi åkte hem igen. Lilla M ville så gärna det och då kunde jag inte säga nej. Jag klagar dock inte. Att få lite kvalitetstid på det sättet är underbart<3

Hos barnmorskan hann vi med många saker men huvudsyftet var att ta ett immuniseringsprov. Alla tar det i början av graviditeten men är man negativ får man göra det runt v.35 igen. såhär står det på 1177:

Det kan finnas en ökad risk att fostret får blodbrist om du som är gravid har blodgruppen Rh-negativ. Din kropp kan utveckla antikroppar mot fostrets blod om fostret har Rh-positiv blodgrupp. Det kallas immunisering. Nu för tiden finns bra sätt att övervaka och behandla gravida och foster med olika Rh-blodgrupper.

Förutom immunisering mättes också:

SF-mått: 35 cm
Hjärtslag: 139 slag/minut
Blodtryck: 110/60
Vikt: 62 (+7kg)
socker: 4,2
Immunisering: Väntar på besked
Urinprov: Visade liten mängd vita men inget de oroade sig över

Det är dags att förbereda sig mentalt inför förlossningen och fundera på de val som finns. Barnmorskan och jag pratade lite tillsammans och hon tyckte att de tankar jag har nu verkar vettiga. Nu  är det bara till att vänta med spänning…när drar det igång tro?

DSC_0224