DSC_0055

NOVA STAR…cool, soft Swedish design!

Under förra veckan fick lillebror och storasyster en present av gänget på NOVA STAR. Storasyster blev helt tokig när hon såg paketet som låg i brevlådan…jo…hon fullkomligt ÄLSKAR överraskningar. Så tack fina NOVA STAR…ni har tillfredsställt både stora och små i denna familj =D.

NOVA STAR är ett svenskt företag som startade 2004. De tillverkar baby- och barnkläder med ambitioner att skapa plagg av hög kvalitet, i en skön och hållbar design och med ett material som håller länge. Kläderna som lillebror fick tillhör NEWBORN-kollektionen. Utgångspunkten för denna kollektion är “A STAR IS BORN” och fokuset ligger på att skapa fina och mjuka plagg.

NEWBORN-kollektionens plagg är tillverkade av materialet bambuviskos. Jag hade aldrig tidigare hört talas om detta material men känslan av tyget i mina händer kändes…wow. Det första som slog mig var att det kändes otroligt mjukt…det var som att känna på babyhud. Väldigt passande då det just är babyhud som plaggen ska skydda. Bambuviskos är extra skonsamt för barnets hud men det finns också fler fördelar. Nyfödda barn har svårare att reglera kroppstemperaturen och behöver hjälp med detta. Vi föräldrar behöver därför klä våra småttingar i bra kläder som passar den temperatur som råder. Med hjälp av NOVA STAR och deras kläder tillverkade av bambuviskos så kan vi få lite hjälp på traven. Klädernas termiska egenskaper gör nämligen att plaggen värmer när det är kallt och svalkar när det är varm. Förutom detta så finns fördelarna att plaggen inte drar till sig fukt och lukt, de torkar snabbt och har ett högt UV-skydd. Allt för att skydda deras känsliga hud. Det är verkligen något jag uppskattar<3

Som ni säkert anat så tillverkas bambuviskos av bambu. Bambun som används växer organisk och är helt fri från bekämpningsmedel och gödsel. Den är också 100% nedbrytbar. Djurälskare som jag är vill jag förtydliga att bambuviskos inte framställs av samma bambu som föder pandan. Pandan livnär sig på lägre växande arter.

Som sagt…både stora och små är så glad för denna present. Älskar kläderna<3

Nu har du möjlighet att köpa dessa underbara kläder till ett reducerat pris. Anger du koden ELEONORSLILLAKRYPIN i kassan hos novastar.nu så får du 25% rabatt. Detta gäller hela veckan på hela sortimentet, en gång per kund. Passa på att fynda.

@nova_star #novastar

DSC_0051DSC_0038DSC_0034DSC_0046