LRM_EXPORT_20171206_100135.jpg

Babyskydd, babysitter…jätte bra i bilen och för att få avlastning vid matbordet…men…hur påverkar det egentligen kroppen på de små om de får sitta stilla i dem för länge?

Häromdagen upptäckte jag en ganska stor platt punkt på lillebrors bakhuvud…”kommer detta försvinna eller kommer hans skalle alltid vara asymmetrisk? Det är inte jätte tydligt men det både känns när man stryker över huvudet och syns när man tittar. Jag har tänkt en del och kommit fram till att det antagligen beror på att han suttit i babyskyddet för mycket. Han somnar nämligen direkt när vi åker bil och får fortsätta sova i den när vi kommer hem…vi vill så ogärna väcka honom. Han har också fått sitta i den vid matbordet eftersom han är så nöjd…så skönt att få äta med båda armarna fria.

Nu kommer vi dock få äta med ena handen bakbunden och dessutom få hjälpa varandra att skära maten…när lilleman inte ligger för sig själv såklart, hihi. Från och med nu kommer han inte få sitta i sitt babyskydd förutom i bilen. Nu blir det magläge och kontroll av huvudposition ett tag framöver.

Jag är så glad att vi inte köpte en barnvagn med möjligheten att klicka på babyskyddet…det hade lätt kunnat bli ännu fler timmar i den då. Inte bra för varken skalle eller rygg. De små är så mjuka och har inte så mycket muskler att hålla uppe sin kropp med.