LRM_EXPORT_20180728_103202.jpg

Hur hade vi klarat oss i denna värme om vi inte bott två minuter från boteredssjön? Eller snarare…hur hade barnen klarat sig?

Att bo två minuter från vatten har sina fördelar…på många sätt! Det är inget projekt att ta sig till vattnet, vi behöver inte trängas, vi har bara de närmsta i familjen att ta hänsyn till och sedan det bästa såklart…vi kan bada flera gånger om dagen utan att behöva bo på stranden.

Tänk bara…vi vaknar, äter frukost, går och badar, äter lunch, går och badar, tittar på tv, äter middag, badar, äter kvällsmat och sover. Barnen behöver verkligen många dopp när det är så varmt…jag märker att de har ont av denna hetta. Humöret är inte på dopp, aptiten är inte alltid den bästa, de har svårt att somna på kvällen och de är konstant klibbiga. Ni vet det där halsvecket som blir på småbarn? Det är konstant smutsigt på lillebror…vi får torka hela tiden.

Förutom att sjön är bra för överhettade barn så är det också lärorikt på många sätt. Storasyster har varit väldigt avvaktande gällande vattnet men nu tror jag att hon är mer fisk än människa. Tack vare det grymma badvädret har hon blivit så modig. Hon simmar med armpuffar, flyter med badringen och vågar sig längre och längre ut. Kanske lär hon sig simma utan puffar nästa sommar? Det vill säga om det blir en badsommar då också. Lillebror blir också modigare och modigare. Först tyckte han att det var väldigt obehagligt men nu plöjer han igenom vattnet på sina knän och händer. Skulle vi inte stoppa honom skulle han tillslut behöva en dykardräkt. Han bryr sig inte ens om vattnet kommer ända upp till munnen…han ger inte ett ljud ifrån sig. Vet egentligen inte vad jag tycker om det…vill jag behöva springa efter en badtokig son varje gång vi är hos svärföräldrarna? Haha…ja det blir nog bra det också…snart är det vinter igen och det här med att bada blir inte lika påtagligt.

Tur har vi i alla fall som bor som vi gör…det förenklar vårt liv som småbarnsföräldrar så oerhört mycket…jag är verkligen tacksam<3

LRM_EXPORT_20180728_103140.jpgLRM_EXPORT_20180728_103544.jpgLRM_EXPORT_20180728_103215.jpg