LRM_EXPORT_20180816_211016.jpg

Jag visste inte att det skulle kännas så bra! Idag skördade vi de första grödorna från vår egen trädgård. Det blev inte så mycket men det viktigaste är inte mängden. Nä…det viktigaste är att barnen kan få gå i VÅR EGEN trädgård och njuta av saker som de själva varit med och odlat. “Vi behöver inte åka till affären och köpa jordgubbar till efterrätten”, “denna vecka kan vi äta vår egen potatis och inte Icas”…ja ni förstår vad jag menar.

Det absolut roligaste vi odlar och som höjer förväntan så in i bomben är broccolin. Det är sååå gott och sååå nyttigt. Analyser av de fyrtio populäraste grönsakerna och rotfrukterna i Sverige visar att broccolin ligger på topp 10 utav de mest näringsrika grönsakerna/rotfrukterna. Så glad att jag plockade på mig en påse med frön när jag var och handlade till pallkragarna. När jag stod där med påsen i handen kände jag mig lite osäker…”är det inte svårt att odla broccoli”? Nej…det är inte så svårt…bara man täcker plantorna med fibertyg. Gör du inte detta kommer de ätas upp av larver…det höll på att hända mina.

Nu har vi tagit det första toppskottet. Toppskotten kan egentligen bli större än detta men vi ville sätta fart på sidoskotten och då måste man plocka bort det översta tidigt. Jag måste också erkänna att jag blev lite nervös. Jag har läst att det är lätt att missa broccolin om man väntar för länge. Från den ena dagen till den andra kan buketterna nämligen vara överblommad och jag som är rookie vet inte riktigt hur de ska se ut när de är sådär “perfekta”.

Nu hoppas vi bara att de andra plantorna också levererar. Sedan vill vi gärna skörda MÅNGA sidoskott. När det gäller just detta så känns mängden lite viktigare…vi älskar broccoli i denna familj=D.

LRM_EXPORT_20180816_211046.jpg