0801-2019-105985315640636315842.jpeg

Nu är jullovet över och vardagen börjar återigen ta form. Pappa Emil började jobba igår så jag är ensam med barnen igen. Jag älskar mitt liv som hemma-mamma. Visst…ibland vill jag bara rymma hemifrån men då är det bara att räka till tio och tänka “ett steg i taget, ett steg i taget”.

Ett-steg-i-taget ramsan kör vi på ganska mycket just nu. Båda barnen tjorvar och jag behöver all hjälp jag kan få för att hålla lugnet. Lillebror sover inte på nätterna och storan har ett humör som heter duga. Jag tror hon har kommit in i någon sorts pre-teenager perriod…ojoj vad tålamodet prövas. Så…just nu tar vi det lilla lugna…speciellt när jag är själv hemma.

De värsta stunderna för mig då temperamentet vacklar är morgnarna. Då passar vi på att titta på Babblarna. När kroppen och hjärnan vaknat till jag vaknat till är det bara att göra klart allt inför förskolan. Idag var första dagen efter jullovet och vet ni…det gick superbra. När vi kom fram sa hon “jag är lite blyg” men sedan släppte allt som om hon aldrig haft lov. Tänk så mycket som hänt sedan förra året då hon grät varje gång jag lämnade henne. Nu har hon till och med längtat efter att få komma tillbaka…vilken tjej!

Nä nu ska jag passa på att ta det lite lugnt…lillebror sover nu sin förmiddagssömn. Ta hand om er allihopa!0801-2019-102335615604138868972.jpeg

Psst…ser ni kortet! Det är Malva som tagit det…stolt mamma!