1106-2019-1146491790034679540907.jpeg

Varje vecka startar med en måndag…dagen som förknippas med att helgen REDAN är slut. Om jag ska vara ärlig har jag tänkt likadant. Jag är förvisso mammaledig så jag går alltid hemma…men den där mannen i mitt liv…han jobbar och jag måste allt erkänna att det är trevligare när vi båda är hemma❤️

Denna vecka tänkte jag börja med något nytt…visserligen en dag för sent…men ändå. I inläggen “monday means a fresh start” kommer ni få ta del av min/vår kommande vecka! Har vi något speciellt inplanerat? Finns det något som känns svårt som jag kan tänka annorlunda kring? Varje måndag kommer jag också ge mig själv en liten utmaning som jag ska tänka på/genomföra under veckan! Ja jag har inte riktigt funderat på vilka punkter som ska finnas med men det löser sig med tiden…allt är till för att testas=)! Måndag är trots allt en nystart.


Every week starts with a Monday…the day that is associated with that the weekend is already over. If I’m going to be honest I have always thought the same. Well…I am always home with my children…but the man in my life…he works and I have to admit that it is nicer when we are both at home❤️

This week I will start with something new…one day late…but still. In the posts “monday means a fresh start” you will be able to read about my/our upcoming week. Do we have something specially planned? Is there something that feels difficult that I can think differently about? Every Monday I will also give myself a challenge that I will think of/implement during the week. I have not thought about every detail around these posts but it will it will settle with time…everything is there to be tested =)!

1106-2019-1142185790030374172679.jpeg

Veckans to do list:
Måndag: ________________
Tisdag: Idag ska jag undervisa en av mina sångelever i vår musikstudio!
Onsdag: Vi firar 9 år som gifta. Fira får vi göra senare då Emil har skolavslutning på kvällen!
Torsdag: Malvas sista dag på förskolan! Hon kommer sakna sina kompisar sååå mycket!
Fredag: Emils sista arbetsdag innan sommarlov…det ska vi fira!
Lördag: Mina föräldrar kommer hit och förhoppningsvis börjar vi arbeta på ett efterlängtat uteprojekt!
Söndag: Kanske kan detta bli dagen vi firar vår bröllopsdag med god middag ute!


My weekly to do list:
Monday:______________
Tuesday: Today I will teach one of my song students in our music studio!
Wednesday: We are celebrating 9 years as married. The celebration will have to wait for another day because it’s the graduation day for the middle school where he works.
Thursday: Malva’s last day at preschool before summer! She will miss her friends so much!
Friday: Emil’s last workday before summer holidays…that we’ll celebrate!
Saturday: My parents will come and visit and hopefully we’ll start working on a long-awaited outdoor project!
Sunday: Maybe this will be the day we celebrate our wedding day with dinner on a restaurant!

1106-2019-1154470790042658740906.jpeg

Veckans bästa start: 
Kan du njuta även av det lilla? Igår gick vi ut och plockade smultron för att äta till frukosten. Så mysigt, Så gott och så hjärtevärmande att se sina små plocka och fylla munnarna fulla. Tänk att något så litet som att avnjuta det som naturen har att ge kan berika en hel vecka❤️

Veckan nystart: 
Förra veckan var verkligen tuff. Storasyster har just nu svårt att kontrollera sitt humör vilket påverkar mig på många olika sätt. Ibland blir jag ledsen, ibland börjar jag skratta för att det är så skrattretande men för det mesta blir jag bara arg och irriterad. Vi är nog ganska lika varandra på detta sätt…vi har mycket känslor inom oss. Den kommande veckan ska jag försöka hantera min dotters utbrott lite annorlunda. Hur detta ska gå till kan ni läsa under nästa punkt “Veckan utmaning”.


My weekly best start:
Can you enjoy even the smallest things? Yesterday we went out and picked wild strawberries to eat for breakfast. So cozy, so delicious and so heartwarming to see my little ones picking and filling their mouths full. Can you imagine that something as small as enjoying what nature has to give can enrich a whole week❤️

My weekly fresh start:
Last week was really tough. Big sister has a hard time controlling her temper which affects me in many different ways. Sometimes I get sad, sometimes I start laughing because it is so ridiculously but mostly I just get angry and annoyed. We are quite similar to each other in this way…we have a lot of feelings within us. During next week I will try to handle my daughter’s outburst a little differently. How I will manage this you can read under the next title “Week challenge”.

1106-2019-1247611791609861005250.jpeg

Veckans utmaning: Kärleken är tålmodig
Kärleken kommer inspirerar dig till att vilja bli en tålmodig person. Du försöker svara på ett positivt sätt i en negativ situation, du är långsam till ilska, du försöker kontrollera dina känslor istället för att låta dem kontrollerar dig…tålmodighet hjälper dig att ge människorna omkring dig tillåtelse att vara människa.

Denna vecka kommer jag göra mitt bästa för att inte säga något negativt till mina barn och min man. Det finns så många sätt att prata med varandra…man behöver inte brusa upp! Tålamod är inte att sätta handen för munnen…snarare att ta ett djupt andetag❤️


My weekly challenge: Love is patient
Love will inspire you to become a patient person. You try to respond in a positive way in a negative situation, you are slow to anger, you try to control your emotions rather than allowing them to control you…patience helps you give the people around you permission to be humans.

This week I will try my best not to say anything negative to my husband. There are so many ways to talk to each other…you don’t have to burst out! Patience is not putting your hand to your moutH…rather taking a deep breath❤️

1106-2019-1148481790036669556011.jpeg

Pussar och Kramar


XOXO