0407-2019-0242591439767024369865.jpeg

Under de senaste dagarna har vår envisa, glada och spralliga tjej inte varit lika livlig som vanligt. Hon har varit trött, velat vara nära och så har hon haft ont i magen. Ont i magen har hon haft till och från under hela våren…vissa månader har det varit bättre och vissa sämre. Vi har tänkt kolla upp det under en längre tid men så kommer de bra topparna och vi har glömmer bort. De tre senaste dagarna har hon dock klagat så mycket så idag ringde jag till vårdcentralen.

På vårdcentralen klämde läkaren på magen för att kunna avgöra lite mer exakt vart smärtan sitter, hon lyssnade på hjärta, mage och lungor och så frågade hon både mig och Malva flera olika frågor. Jag fick bland annat berätta att min farmor och mamma har en glutenintolerans, att min sida av släkten har känsliga magar och såklart lite mer om Malvas krämpor. Besöket slutade med urinprov och ett stick i armen för att dels kunna mäta glukos nivåerna men främst för att skicka in och göra en utredning kring glutenintolerans. Jag är så stolt över vår tjej…både urinprov och stick i armen gick jätte bra. Nu är det bara att vänta och se vad provsvaren visar.

Puss och kram


During the recent days our stubborn, cheerful and lustrous girl has not been as ful of life as usual. She has been tired, wanted to be close and she has had stomach ache. She has had stomach ache all through the spring…some months it has been better and some it has been worse. We planned to check it out when it started but we forgot about it when her bad days was getting fewer. However, the last three days she has complained so much so today I called the health center.  

At the health center, the doctor pressed on her stomach to be able to determine a little more exactly where the pain is, she listened to the heart, lungs and stomach and asked both me and Malva a couple of questions. Among other things, I told the doctor that my grandmother and mother are gluten intolerant, that my side of the family has sensitive stomachs and of course I told her a little more about Malva’s ailments. The visit ended up with a urine sample and a blood sample to be able to measure glucose levels, but mainly to send it in and make an investigation on gluten intolerance. I am so proud of our girl…both of the samples went really well. Now we just have to wait and see what the tests shows.   

XOXO