0209-2019-0914481735373964521122.jpeg

259 dagar gjorda|21 dagar kvar till Bf
259 days done|21 days to go

Barnets status| Åh tänk att det är så nära nu. Vår lilla tjej som förut var liten som en ärta har vuxit sig stor och mäter nu cirka 46 cm och väger nästan 3 kg. Dessa siffror är såklart inte skrivna i sten…vår prinsessan kan vara både mindre och större. Allt är egentligen färdigutvecklat nu och förlossningen kan sätta fart när som helst. Visste ni att 95% av alla förlossningar sker mellan 37 och 42? Det är ett ganska stort spann och jag hoppas innerligt att vi håller oss till det undre❤️


Baby’s status|Wow…due date is so near now. Our little girl who was as small as a pea has grown big and measures about 46 cm and weighs almost 3 kg. Of course, these figures are not written in stone…our princess can be both smaller and bigger. Everything is now developed and the birth can start at any time. Did you know that 95% of the childbirths happens between week 37 and 42? It´hope that we will give birth somewhere in between week 38 and 41❤️0209-2019-0932935735392417675285.jpeg

Min status|Det blir bara tyngre och tyngre att bära magen och jag får allt svårare att röra mig. De flesta säger att jag ser så smidig för att vara så långt gången…det tackar jag för. Jag vet dock inte om det dom ser stämmer överens med det jag känner. Jag själv ser mig mer som en tickande valross😆. I tisdags gick jag, Emil och Melker för att hämta Malva på förskolan. Det skulle jag inte gjort…AJ! På vägen fick jag sååå ont i ligamenten så jag knappt kunde gå. Resten av gänget fick gå i förväg så att jag kunde få vila mellan varven utan barn som tjatade hål i huvudet på mig. När jag kom hem fick jag så ont så att jag började gråta…jag fick dessutom värkar som kom och gick me 5 minuters mellanrum. Det gjorde mig också nervös för helt plötsligt kände jag mig inte redo. just under vecka 37 var Melker nämligen så mammig och gnällig och det gjorde att det kändes tufft att ett nytt litet knyte skulle komma och ta utav den tid som Melker behövde. Nu är han dock lite piggare och inte lika fastklistrad vid mig så nu kan förlossningen gärna sätta igång❤️  


My status|It is getting heavier and heavier to carry our little girl and It’s getting harder to move. Most people say that I move smoothly for being so near due date…well, to that I say thank you. However, I don’t know if I can agree to what they see. I feel like a walrus that is close to explode😆. Last Tuesday, I, Emil and Melker took a walk to pick up Malva at her preschool. I should not have done that…ouch! On the way, I got sooo sore in the ligaments so I could barely walk. The rest of the family had to go home in a faster pace so that I could get some rest from time to time without any kids nagging about “are we home soon”. When I got home I got so bad that I started to cry…I also got painful contractions that came every 5 minutes. This made me nervous because all of a sudden I didn’t feel ready. You know during week 37, Melker was like a clingy monkey and he just wanted me. I was so tired and it felt like a bad timing that he would be forced to share me with this little new human. I know that he has to learn but week 37 was extrem.  Now, however, he feels more like himself and I feel that I am ready to give birth to our new little miracle.0209-2019-0900322735359805014874.jpeg

Övrigt|Malva började förskolan igen efter sommaruppehållet och Melker sjukdomsvecka. Hon var lite blyg när jag skulle lämna på morgnarna men när hon fick fatt i en kompis så gick allt bara bra…så tacksam❤️

Veckans bön|Kära herre! Jag ber för att alla i familjen ska få växa in i och känna sig trygg i den nya roll som nu väntar. Jag ber för Malva och hennes roll som storasyster till två, jag ber för att Melker snabbt ska komma in i rollen som storebror och att han ska acceptera detta lilla nya barn, jag ber för mig och Emil att vi ska få vara tillräckliga och att vi aldrig ska göra något i egen kraft utan ta hjälp av varandra och dig.


Other|Malva started preschool again after the summer break and Melker’s week of illness. She was a little shy from the beginning but when she saw her friends, everything went just fine…so grateful🙈

This weeks prayer|Dear lord! I pray that everyone in our family will grow into and feel secure in the new role that awaits. I pray for Malva and her new role as a sister to two, I pray for Melker that he will find his role as big brother and that he will accept his little sister. I pray for me and my husband that we will be able to stretch a lending hand out to all of our kids when they are in need. I also pray that we will allow ourself to get strength from you and each other…this is something we can’t do on our own.  

0209-2019-0923640735383123005495.jpeg

Puss och kram


XOXO