3009-2019-0925267785904219830076.jpeg

Och DÄR…tog Emils 10 dagar slut!

Nu har vi fått ha Emil hemma hos oss under två veckor…det har varit så underbart. Vi har tillsammans fått lära känna det lilla knytet lite bättre och vi har fått hjälpa varandra med den omställning som det inneburit att bli fem. När det gäller föräldraledighet så har Sverige verkligen kommit långt. Att få pengar för att vara hemma med sitt barn är helt fantastisk. Vi får såklart inte ut det som vi skulle fått om vi jobbat men inte långt ifrån.

Hur har det då gått att vara ensam hemma med våra tre kiddos? Jo…Den har gått över förväntan, wihooo. Vi har såklart råkat på lite stridigheter under dagen men med några djupa andetag så har det tillslut gått bra…för min del i alla fall, haha! Jag har faktiskt inte varit så nervös inför denna dag…jag menar…jag borde varit det med tanke på vad det innebär att vara ensam med en femåring, ettåring och en nyfödd. MEN…Jag kommer ha något att se fram emot varje vecka detta läsår och det har liksom lagt ett lock över min oro och nervositet. Det är nämligen så att Emil bara kommer jobba på tisdagar, onsdagar och torsdagar fram till nästa höst…så himla skönt. Vi kommer få så mycket mer tid tillsammans och vi kommer kunna avlasta varandra. Det är klart…plånboken kommer vara tunnare än någonsin men vi har bra koll på våra inkomster och utgifter och prioriterar därefter. Det viktigaste för oss är tiden vi får som familj.

Jag kan varmt rekommendera att vara hemma mycket båda två om möjligheterna finns. Det är värt att leva enklare och vara hemma tillsammans. Vi har varit hemma mycket tillsammans med alla våra barn och jag hade aldrig valt att göra på något annat sätt.

Puss och kram


And THERE…Emil’s 10 days ended

Now we have had Emil at home with us for two weeks…it has been so wonderful. Together we have got to know our little princess a little bit better and we have got the chance to help each other to get through these first days. When it comes to parental leave, Sweden has come a long way. Getting money to stay home with your child is absolutely amazing. Of course, we do not get as much as if we would have worked, but not far away.

So…how has it been to be home alone with our three kiddos? This day has been so much better than I thought, yey! Of course we have had our struggles during the day but with some deep breaths we have solved most things…well..at least I have haha! Actually, I haven’t been so nervous about this day… I mean…I should have been considering what it means to be alone with a five year old, a one year old and a newborn. BUT…I will have something to look forward to every week this school year and it has put a lid on my anxiety and nervousness. What I will look forward to is that Emil will only work on Tuesdays, Wednesdays and Thursdays until next fall…I couldn’t be happier! We will have so much more time together and we will be able to help each other so that we can do the best of this year. Of course the wallet will be thinner than ever, but we know our income and expenses and prioritize accordingly. The most important thing for us is the time we get as a family. 

I highly recommend you to stay at home together if this opportunity are available…it’s worth living more simple. We have been home a lot together with all our children and I had never chosen to do any other way.

XOXO